офийска градска прокуратура (СГП) внася в Специализирания наказателен съд обвинителен

...
офийска градска прокуратура (СГП) внася в Специализирания наказателен съд обвинителен
Коментари Харесай

Даниел Митов и заместникът му отиват на съд

офийска градска прокуратура (СГП) внася в Специализирания углавен съд обвинителен акт срещу Даниел Митов - някогашен министър на външните работи и Христо Ангеличин - някогашен заместител министър на външните работи. Митов е упрекнат за закононарушение по работа, а Ангеличин в занемареност, оповестиха от прокуратурата.
 
Даниел Митов е упрекнат в това, че в интервала от 15.01.2016 година до 22.07.2016 година, като министър на външните работи, при изискванията на продължавано престъпление не извършил служебните си задължения с цел да набави полза за комерсиално сдружение, и от това настъпили обилни нездравословни последствия в размер на 494 458,03 лева за Министерство на външните работи (МВнР).
 

В нарушаване на Закона за обществените финанси и Закона за публичните поръчки, сключвайки съглашения към контракт с Министерство на земеделието и храните (МЗХ), Митов задължил Министерство на външните работи да преведе посредством Министерство на земеделието и храните на комерсиалното сдружение инкриминираната сума и не планувал надзор по осъществяването на ценовото предложение по по този начин подписаните съглашения.
 
Даниел Митов е с мярка за неотклонение " подписка ".
 
Христо Ангеличин е упрекнат в това, че в същия интервал, като длъжностно лице - зам.-министър на външните работи, при изискванията на продължавано закононарушение, в нарушаване на отговорностите си да следи и контролира активността на дирекция " Управление на собствеността и материално-техническо обезпечаване "  в Министерство на външните работи, не упражнил задоволителен надзор върху работата на шефа на тази дирекция.

В резултат на това са последвали обилни вреди за Министерство на външните работи в размер на 494 458,03 лв., изплатени по силата на две съглашения подписани сред Министерство на външните работи и Министерство на земеделието и храните, на комерсиално сдружение, като сумата е недължимо платена, заради неспазване от страна на комерсиалното сдружение на ценовото му предложение.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР