Официално започнаха строителните работи за разширяване на съществуващата румънска 57-а

...
Официално започнаха строителните работи за разширяване на съществуващата румънска 57-а
Коментари Харесай

С размерите на град - В Румъния започна строежът на най-голямата база на НАТО в Европа

Официално започнаха строителните работи за разширение на съществуващата румънска 57-а военновъздушна база " Михаил Когелничан ", с цел да се трансформира в най-голямата военна база на НАТО в Европа, заяви Euronews.

Огромното военно съоражение е на стойност към 2,5 милиарда евро.

Веднъж дефинитивно приключена, базата ще бъде с размерите на дребен град, с повърхност от съвсем 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

Разширената структура ще включва " хангари за техническо обслужване, хранилища за гориво, муниции, съоръжение, авиационни механически материали, симулатори, уреди за хранене, пространства за настаняване, всичко, което е належащо за поддържане на работата и задачите на база с подобен размер ", коментира актуалният пълководец на 57-а авиобаза Николае Крецу пред европейския информативен канал.

Проектът планува да одобри за непрекъснато до 10 000 бойци на НАТО и техните фамилии.

Освен че ще включва нови писти, оръжейни платформи, хангари за военни самолети, той ще обезпечи и поддръжка за фамилиите на военнослужещите посредством учебни заведения, детски градини, магазини и болница.

" В допълнение към съществуващите благоприятни условия на 57-а военновъздушна база... ние също по този начин проектираме нужната инфраструктура, с цел да можем да приемем и поддържаме наземни качества, за специфични интервенции или всевъзможен различен тип военни качества, които са нужни за обезпечаване на отговор в сегашния подтекст на сигурността ", добави още Кречу.

Румъния се трансформира в стратегически фокус както за Съединени американски щати, по този начин и за НАТО, които се стремят да засилят качествата си на Стария континент след съветската инвазия в Украйна, която продължава към този момент повече от две години.

Според румънския боен и политически анализатор Дорин Попеску базата " Михаил Когелничан " ще се трансформира в най-важната непрекъсната военна конструкция на НАТО в непосредствена непосредственост до спора в Украйна ".

" Малко евентуално е този спор да завърши през тази година, през 2025 година или през 2026 година Вероятно е това да бъде дълготраен спор ", прибавя още той, представен от Kyiv Post.

Към момента във военновъздушната база " Михаил Когелничан " се намират почти 5 000 души американски и румънски личен състав.

Само преди няколко дни президентът на Румъния Клаус Йоханис се включи изненадващо в.

" Реших да вляза в конкуренцията за поста общоприет секретар на НАТО. Мисля, че (сега) е моментът Румъния да се ангажира с по-голяма отговорност в управителните структури на НАТО ", споделя Йоханис, представен от Българска телеграфна агенция.

Румънският президент отбелязва, че страната му отпуска по 2,5 % от Брутният вътрешен продукт за защита, като Румъния поддържа абсолютно Украйна и че " имаме комплицирано съседство с Русия и сме се подготвили солидно, с цел да обезпечим цялостната сигурност на жителите ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР