Официално стартира сезона на екстремните преживявания и приключения по вода

...
Официално стартира сезона на екстремните преживявания и приключения по вода
Коментари Харесай

Почитатели на екстремни преживявания откриха рафтинг сезона по река Струма

Официално започва сезона на рисковите прекарвания и завършения по вода в Община Симитли - Рафтинг сезон 2024 година!


Екстремисти на разнообразни възрасти, от рано тази заран се събраха с цел да преживеят това неповторимо прекарване. Старта на новия сезон тази година бе даден от новоизградения по план на Община Симитли рафтинг център, по трансграничната стратегия Programme “INTERREG V – A GREECE-BULGARIA ” 2014-2020, който се намира в лесопарка на Симитли.


Организатори на спортното мероприятие са община Симитли, Рафтинг БГ/Х-клуб и РК Дефилето. На разкриване на новия сезон бе кметът на община Симитли Апостол Апостолов, зам.-кметът на общината с сектор „ Проекти и стратегии “ Маруся Филатова, която показа пред присъстващите детайлности по отношение на сполучливо завършения план на Общината за създаване на рафтинг центъра.Председателят на локалния парламент Вилимир Александров и кмета на село Полето Иван Манчев, също бяха измежду присъстващите на откриването.


„ От новия център трасето на рафтинга се усилва с още спомагателни нови 7 км, което за начало на трасето е идеално за начинаещи, за хора, които ги е боязън да влязат да видят, тъй като тук от началото водата е спокойна, могат да видят, да опитат да се престрашат, да добият храброст и най-много да се любуват на природата, на животните и на растенията. Най-важното нещо за начинаещите, които за първи път се качват в лодката, е да се слуша напълно инструкторът, всичко което каже би трябвало да се извършва, с цел да може да стане едно безвредно втурване по бързеите на Струма. “, разяснява рафтинг инструктора отРафтинг БГ/Х-клуб, преди лодките да поемат по речното течение.


След формалното начало на сезона, участниците и всички фенове на рафтинга се спуснаха по река Струма.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР