Официално становище на Лидл България:Във връзка с публични твърдения и

...
Официално становище на Лидл България:Във връзка с публични твърдения и
Коментари Харесай

От Лидл не си замълчаха след намека за огромните надценки

Официално мнение на " Лидл България ":

Във връзка с обществени изказвания и мнения на господин Николай Маринов, шеф на " Ел Би Булгарикум “ , в редица медии, в това число в народен ефир, в които се твърди, че комерсиалните вериги постановат на локалните снабдители такса " вход “ и други типове такси, с което способстват за повишаването на продуктите, бихме желали изрично да заявим следното:

" Лидл България " редовно ползва правила на нето-нето цени при договаряне, което значи, че не начислява входни, логистични, маркетингови или каквито и да е други такси за всички наши снабдители. Продуктите на " Ел Би Булгарикум “ не се оферират в комерсиалната мрежа на " Лидл България ".

Поради тази причина сходни изказвания, които не се базират на съответни обстоятелства и са генерализиращи за сектора, заблуждават потребителя и вредят на имиджа на " Лидл България " и този на нашите снабдители.

Бихме желали да молим към отговорно обществено говорене, основано на тествани обстоятелства, което е извънредно значимо, изключително в изискванията на икономическите провокации, пред които сме изправени всички ние като общество.

" Лидл България " има дългогодишна дейна политика за развиване на дълготрайно и стабилно партньорство с българските производители. В допълнение към справедливия и транспарантен модел на договаряне с нашите български снабдители, ние в " Лидл България " се гордеем и с добавената стойност, която те осъществят вследствие на взаимната ни работа.

Благодарение на нашите лични марки и необятната мрежа от магазини Lidl в Европа, ние предоставяме опция на българските производители да осъществят своята продукция освен в България, само че и в чужбина – стабилно и предвидимо, до момента в който усилват размерите си на произвеждане, гарантирайки оптимално съответствие качество-цена за крайния консуматор.

Доказателство за това е и осъщественият експорт от български компании в европейската мрежа на Lidl, който през 2022 година доближи рекордните 101 млн. лева, като над 160 разнообразни продукта на 40 родни компании са достигнали пазарите на 28 европейски страни, с помощта на партньорството с " Лидл България ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР