Официално приключи съдебният процес срещу 42-годишния Даниeл Машев, който получи

...
Официално приключи съдебният процес срещу 42-годишния Даниeл Машев, който получи
Коментари Харесай

Окончателно! Отведоха в психиатрия мъжа, отрязал главата на майка си, отмениха присъдата му

Официално завърши правосъдният развой против 42-годишния Даниeл Машев, който получи доживотна присъда за това, че отряза по нечовечен метод главата на майка си със сатър в Пазарджик.
Прочетете още
Това стана ясно на днешното следващо съвещание в Апелативен съд-Пловдив, на което бе анулирана присъдата му, избрана от съда в Пазарджик. След няколко следващи съвещания и експертизи, през днешния ден още веднъж бяха призовани движимости лица и беше изслушано умозаключение от направената петорна -психологична и психиатрична експертиза.

Категорично движимостите лица потвърдиха, че той страда от шизофренична неуравновесеност, поради която не е разбирал смисъла на постъпките си. По думите на медиците това положение е било настоящо и по време на осъществяване на убийството. Тоест Машев не осъзнава, че е отрязал главата на своята майка. В правосъдната зала стана ясно от експертизата, че 47-годишният мъж е страдал от незаслужено родителско отношение.

Влошеното му душевен положение е маркирано, откакто през септември месец е спрял да приема хапчетата си. По данни на обвинителния акт той е употребявал наркотични субстанции от много години, само че в експертизата е маркирано още, че Машев не може да получи диагнозата след прекомерната приложимост на дрога, тя може да бъде отключващ или съпътстваш фактор.

По тази причина прокурорът съобщи, че няма какво друго да се направи и по тази причина изиска от съда да бъде прекъснато наказателното произвеждане по отношение на Машев и присъдата му да бъде анулирана. По думите на държавното обвиняване той не може да носи наказателна отговорност, не може да взе участие в процеса и положението му изключва вменяемост.

Защитата на 47-годишния мъж също се съгласи с казаното от прокурора. В последните си думи към съда Машев просто попита дали ще бъде върнат в болничното заведение към пандиза в Ловеч.

С оглед на заключението на експертизата, правосъдният състав на Апелативен съд- Пловдив реши, че Даниел Машев има душевен проблем и присъдата му следва да бъде анулирана, както и мярката „ задържане под стража ”  спрямо него. След правосъдното съвещание той е бил откаран с кола за спешна помощ в държавна психиатрична клиника за наложително лекуване.

 Как се стигна до жестокото закононарушение?

Припомняме, че е минала една година от жестокото ликвидиране на 74-годишната жена от Пазарджик. Престъплението е осъществено на 30-ти септември предходната година от наркозависимия й наследник Даниел Машев. Обвиняемият към този момент има доживотна присъда за тежкото действие. Даниeл Машев е умъртвил майка си по изключително непосилен и нечовечен за жертвата метод, а по-късно се е опитал да се покрие. Той е бил незает и наркозависим от години, като също Машев е бил престъпно проявен поради наркотични субстанции.

Във въпросния ден на случая, мъжът се е скарал с майка си, до момента в който двамата били в кухнята. Баща му не бил в дома им. Подсъдимият блъснал пестник на дамата, а по-късно я намушкал с нож в корема. Грабнал сатъра от кухненския плот и отрязал главата ѝ.

 След това увил главата в покривка и се опитал да се отърве от нея. Преоблякъл се и тръгнал да излиза. Баща му го срещнал в коридора на блока, в който живеели, и му взел ключовете. През това време Машев криел откъм гърба ръцете си, в които държал главата на майка си. Когато влезнал в жилището, татко му разкрил обезглавеното тяло на брачната половинка си.

Веднага се обадил на тел.112 и съобщил за случилото се. Междувременно Машев напуснал Пазарджик и се е укрил в Ляхово, където по-късно бил открит от полицията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР