Официално прекратяване на преговорите за присъединяване на Турция към Европейския

...
Официално прекратяване на преговорите за присъединяване на Турция към Европейския
Коментари Харесай

Официално: ЕП прие резолюция за прекратяване на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС

Официално преустановяване на договарянията за присъединение на Турция към Европейския съюз.

Този апел насочиха от Европейския парламент в резолюция, чието гласоподаване бе през днешния ден. Причината за това е нарушение на човешките права в страната и неналичието на господство на закона. Загриженост провокират и неприятните индикатори във връзка с свободата на печата и битката против корупцията в Турция.

Преговорите за присъединение на Турция започнаха в края на 2005 година, само че поради посочените проблеми прогрес по тях няма и те са в застой.

Разумната формула за връзки сред Европейски Съюз и Анкара съгласно Ангел Джамбазки от ВМРО/Европейските консерватори е усилване на съдействието в областта на стопанската система и търговията. „ Да се търси справедливото и равнопоставено отношение с Република Турция, само че да не продължаваме да се лъжем, че тя е европейска страна и може да бъде част от Европейски Съюз “, сподели той.

"Абсолютно нереалистично е Турция да бъде пълновръстен член на Европейски Съюз, само че не е редно договарянията за присъединение да бъдат прекъснати едностранно от Европейския съюз ", счита Андрей Ковачев от ГЕРБ и ЕНП и добави: „ Като непосреден комшия с Турция за нас е доста значимо да имаме една страна, която приема европейското законодателство, която е демократична, която подсигурява и сигурността на нашата граница “, съобщи Ковачев пред БНР

Европерспективите пред Анкара не са розови. Само преди дни водещият претендент за ръководител на Европейската комисия на ЕНП Манфред Вебер съобщи, че в случай че бъде определен на поста, ще спре проговорите за присъединение на Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР