Официално потвърдените нови случаи на коронавирус (болестта COVID-19) в Бургас

...
Официално потвърдените нови случаи на коронавирус (болестта COVID-19) в Бургас
Коментари Харесай

Новите болни от COVID-19 в Бургас - свързани само с потвърден вече случай от болница Св. Иван Рилски

Официално доказаните нови случаи на ковид (болестта COVID-19) в Бургас за миналото денонощие са 2. И двата са свързани с онкоболния пациент от софийската болница " Св. Иван Рилски ", който се оказа първият доказано болен в лечебното заведение. Там тече инспекция на РЗИ, с цел да се откри кой е нулевият пациент.
Новите заболели са брачната половинка на инфектирания и внукът му, 7-годишно момче. И двамата са под домашна карантина у дома (28 дни), защото нямат признаци, които да постановат болничен банкет. Изследвани са всички техни контактни лица, които са негативни и са сложени под карантина (14 дни).
Общо 41 са случаите на инфектирани с коронавирусна зараза в Бургаска област от началото на оповестеното изключително състояние. В община Бургас са 25, в Карнобат – 4, Руен – 4, Айтос – 3, Камено – 2, Поморие – 2, Сунгурларе – 1 и 1 в Несебър. 14 от тях са оздравели. 10 са в болница, като 9 са в Инфекциозното поделение на УМБАЛ Бургас и 1 е в болничното заведение в град Айтос. Всички настанени в болница са в положително общо положение, като се изключи един пациент, който е в приблизително тежко положение и е на кислородна терапия.
От през днешния ден, 24 април, Инфекциозно поделение в УМБАЛ – Бургас ще приема единствено пациенти, които са носители на COVID-19, а останалите случаи на други инфекциозни болести ще бъдат настанявани в Инфекциозното поделение на болничното заведение в Айтос. Изключение ще има единствено за децата на възраст до 1 година с инфекциозни болести, които ще бъдат лекувани в УМБАЛ Бургас. В УМБАЛ-Бургас ще вършат вътрешно прекачване на медицински сестри от по-слабо натоварени отделения към Инфекциозно поделение, с цел да могат да сменят сътрудниците си, които втори месец дават наряди.
689 са хората под карантина в Бургаска област, от които 328 в община Бургас.
Общо 1478 проучвания са направени до момента в Бургас. Работи се по извадка на рискови групи по метода на пуловете. Вчера са взети проби на 63 души, от които 43 са медицински лица в Белодробната болница. Изследвани са в 9 пула. Всички са негативни. Взето е пробонабиране на още 20 техни сътрудници, като резултатите се чакат през днешния ден. В понеделник ще бъдат взети проби на 50 водачи и контрольори от „ Бургасбус “. Извадката ще се разшири и със чиновници и консуматори от домовете за остарели хора.
Днес кметът на Бургас Димитър Николов инспектира работата на пункта за подготвяне на храна за Детска млечна кухня, Домашен обществен патронаж, за служителите на реда по КПП-та и потребителите на новата обществена стратегия " Топъл обяд ". Над 1000 са тези на Домашен обществен патронаж, 85 са служителите на реда, които дежурят на КПП-та, 620 са потребителите на Детска млечна кухня, 159 са ползвателите на стратегия " Топъл обяд ", като до няколко дни те ще станат 250. Увеличава се и броят на служителите на реда, които ще получават пакетиран обяд по КПП-та. Над 350 доставки на храна, медикаменти и пенсии са направени от общинските екипи на хора, позвънили на оповестените горещи телефони и поискали тази услуга, с цел да не излизат от домовете си. На някои от тях е осъществена и услугата за възнаграждение на битовите им сметки, с цел да не висят на опашки.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 24 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР