Официалният сигнал до МВР за убийството на Мартин Божанов -

...
Официалният сигнал до МВР за убийството на Мартин Божанов -
Коментари Харесай

Сигналът за убийството на Нотариуса е подаден с 50 минути закъснение

Официалният сигнал до Министерство на вътрешните работи за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса е бил подаден едвам 50 минути след момента на стрелбата - макар че е имало директни очевидци на закононарушението.

Обаждането до телефон 112 е направено от брачната половинка му Гергана Божанова, която преди години е била назначена за чиновник на ГДБОП със подозрителен конкурс.

Очевидците на убийството в Горна баня не са алармирали органите на Министерство на вътрешните работи, твърди шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любимир Николов.

Записи от камери опказват, че стрелбата е станала към 19:20 ч. на 31 януари, до момента в който сигналът до телефон 112 е подаден след 20 ч.

Полицията организира обиски във връзка със гибелта на Божанов, при които са открити документи за негови парцели отвън страната. Информацията първо беше обявена импровизирано от Българска национална телевизия, а по-късно беше доказано и от Николов.

Имотите са в Гърция, един от тях е " с огромни мащаби ". Министерство на вътрешните работи още ревизира по какъв начин са добити и какъв е произходът на средствата им.

" Разполагаме с оперативни данни, че той фиктивно владее много парцели, само че на негово име или на неговите компании парцелите са единици. За госпожа Божанова разполагаме с данни, че тя е придобила къща отвън София. Извършено е претършуване и изземване в парцела ", споделя Николов.

Мартин Божанов беше осветлен като част от скица за търговия с въздействие в Спецпрокуратурата още през 2021 година от разследаване на Антикорупционния фонд. Срещу него има доста сигнали за имотни измами, както и за закани против двама съдии, гледали каузи, по които той е имал веществен интерес. Заплахите са отправяни сред 2017 и 2020 година, като макар сигналите на магистратите до всички институции.

Въпреки данните за тежки закононарушения, против Божанов няма повдигнати обвинявания - вместо това има подозрения за метода, по който брачната половинка му (бивша участничка в риалити шоу по ТВ7) въобще е попаднала като чиновник в Групово дело " Борба с проведената престъпност ".

Николов от Столична дирекция на вътрешните работи даде неуместно пояснение за бездействието на службите: производството по следствието против Нотариуса било " на самия край ", единствено че основният обвинен към този момент е погубен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР