Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посочи във

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посочи във
Коментари Харесай

Захарова сравни САЩ със змии, които излизат от кожата си: Те са виновни, че спряхме зърнената сделка

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова уточни във вторник, че съветската част от зърнената договорка не е проработила поради интригите на Съединени американски щати, оповестява ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Така тя разяснява думите на представителя на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд, която съобщи, че съглашението за улеснение на износа на торове и храни за Руската федерация към този момент не работи след решението на Москва да спре присъединяване си в Черно Морска самодейност.

" Постоянният представител на Съединени американски щати би трябвало да знае, че тази част от договорката не проработи точно поради интригите на Съединените щати. Няма потребност да се преструваме, че Вашингтон е направил всичко допустимо, с цел да улесни доставката на съветски торове и храни като част на договорката.Точно противоположното - излязоха от змийска кожа, тъй че нуждаещите се страни да не получат нищо от Русия ", написа дипломатът в канала си в Telegram.

Ще дават 50 000 тона зърно на Буркина Фасо, Зимбабве, Мали, Сомалия, Централноафриканската република и Еритрея

Припомняме, че в края на юли президентът Владимир Путин изключи опцията страната му да се върне към зърнената договорка. Това съобщи той на среща с африканските водачи.

Анализатори по-рано предизвестиха, че продължаващият отвод за възобновяване на договорката може да значи, че африканските народи са подвластни от еднократни покупко-продажби с Москва за обезпечаване на доставки, с неустойчивост на цените и неустановеност на доставките като резултат.

Путин, който упрекна западните народи, че получават по-голямата част от доставките и отхвърлят да отстранен глобите против Русия, настоя, че Москва вместо това ще премине към " по-справедлива система за систематизиране на ресурсите ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР