Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира последните

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира последните
Коментари Харесай

Въпрос за милион долара от Захарова: защо Берлин арестува пучистите в Германия, но подкрепи Евромайдана в Украйна?

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява последните събития в Германия, където бяха арестувани 25 души, подготвящи държавен прелом в страната.

„ Само си помислете “, написа дипломатът, „ 25 исторически реконструктори могат да съборят демокрацията в центъра на Европа! Републиката оцеля. „ Опасните терористи “, които назовават себе си „ жители на Райха “ (включително, Бог да ме елементарни, принц Рейс), са победени. Но малко да се бяха забавили и... ужасно да си представим. Нито 200-хилядният Бундесвер, нито базата Рамщайн с 30-хиляден американски поддържащ контингент, нито разследващите служби BND и BfV можеха да попречат на възраждането на Пруската монархия и Германската империя. Но Берлин устоя на 25 революционери. Добра работа, отлично. Аплодираме прави. Конституционният ред е избавен ”.

В тази връзка Захарова се зачуди за какво Берлин осъди опитите за прелом в Германия, само че по едно време поддържа Евромайдана в Украйна.

„ Когато Йошка Фишер поддържа хипотетичната „ мирна промяна на властта “ вследствие на „ оранжевата гражданска война “ през 2005 година, когато Гидо Вестервеле се срещна на Майдана с водачите на украинската съпротива през 2013 година, когато Франк-Валтер Щайнмайер управлява „ посредническите договаряния ” с пучисти и узурпатори в тези месеци на Евромайдана, не беше ли директна поддръжка за самия държавен прелом, който немските управляващи толкоз бързо и грубо потушиха в своята страна?

И в последна сметка не приказваме за промяна на политическата парадигма в Германия – хората на власт са същите. Да, да, същият Франк-Валтер Щайнмайер, който в този момент приказва с такава горделивост за „ немската демократична народна власт, която се отбрани “, поддържа с всички сили пучистите на Майдана “, подсети Захарова на германците за събитията, които се случиха в Киев през 2005 и 2014 година

„ Завземането на конституционните органи, които включват Народното събрание, съдилищата, териториалните и националните изпълнителни органи, от ултрадесни радикали, това опит за прелом ли е или не?

Ако е по този начин, за какво най-малко трима немски външни министри категорично и политически поддържаха това, когато става въпрос за Украйна? Ако не, тогава за какъв опит за държавен прелом можем да приказваме в този момент с тези... " райхсбургци "? - написа Захарова в своя канал в Telegram.

„ Това е пряк въпрос, на който Берлин е задължен да отговори “, заключи дипломатът.

За подготовката на държавен прелом в Берлин от група хора стана известно при започване на декември. Органите на реда задържаха 25 души, множеството от които германци, както и австриец и италианец. 23-ма обвинени бяха задържани предходния ден.

Задържаните са съставили лист с имена, които са посочени като съществени техни " врагове ". В него участваха водачите на Социалдемократическата партия на Германия, Християндемократическия съюз, както и външният министър Аналена Бърбок, депутати от Бундестага и известни телевизионни водещи.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР