Официалният празник на Оряхово - 21 ноември, беше белязан с

...
Официалният празник на Оряхово - 21 ноември, беше белязан с
Коментари Харесай

С Крайдунавски парк се сдоби Оряхово за празника си

Официалният празник на Оряхово - 21 ноември, беше белязан с откриването на потребна облага за локалните поданици. Новият „ Крайдунавски парк “ и резултат от следващ, сполучливо осъществен план на общинската администрация. Алея, спортни площадки и красиви кътове за отдих обновяват Оряховското крайбрежие, трансформирайки го в обичано място за спорт и разходки.
„ Именно тук, край античната река, споделила дружно с оряховци изгрева на свободата, греещи букви показват името на Оряхово – градът, който всички обичаме! Можем да открием и своя символика в разположенето им. След грохота на сраженията, сутринта на 21 ноември 1877 година, на брега, дебаркира от град Бекет, със своя отряд – румънският военачалник Лупу!
С поддръжката на авторитетни българи той провежда ред и учредява първото свободноградско ръководство до идването на войските на командващите военните дейности – полковник Слъничану и военачалник Мейендорф!На това място се срещат история и актуалност, събития и каузи остават следи, с цел да пребъде Оряхово епохи след епохи “, съобщи кметът Росен Добрев.
В непосредствена непосредственост до обособения „ Крайдунавски парк “ е и пристанището, връзката на следосвобожденско Оряхово с Европа, посредством която бързо навлизат достиженията на модерния свят.
Алеята на парка стартира с история и приключва с история! Тя доближава до „ Градския плаж “, където от XVI доникъде на XVIII век, е било първото градско пристанище и е съществувала солидна постройка – публичната баня.
„ Съхранявайки загатна за отминалите времена, ние имаме основата да градим своето настояще и бъдеще и единствено от нас зависи да работим отговорно и да оставим положителни каузи след себе си. Нека си честитим новия „ Крайдунавски парк “, с благопожелание да го употребяваме със здраве, да го пазим и поддържаме, с цел да ни радва дълго време! “, сподели още градоначалникът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР