Официалният анонс на месинджъра се очаква до края на годинатаНовата

...
Официалният анонс на месинджъра се очаква до края на годинатаНовата
Коментари Харесай

Google подготвя Chat услуга за Android

Официалният анонс на месинджъра се чака до края на годината

Новата чат услуга на Гугъл ще бъде вградена непосредствено в Android Messages

Гугъл създава нова услуга, наречена Chat и основана на протокол RCS (Rich Communication Services), която ще бъде вградена непосредствено в Android Messages, заяви The Verge, базирайки се източници от компанията.

Месинджърът Chat ще предложи познати благоприятни условия като отметка за прочетено известие, знак за набиране на текст, продан на фотоси и видео с висока резолюция, осъществяване на колективен чат и други функционалности.

По създание, Chat е операторска услуга. Подобно на SMS-те, месинджърът няма да получи криптиране от край до край, само че, за разлика от късите текстови известия, ще употребява интернет трафик, а не заплатен мобилен трафик. Ако потребителят няма задействан Chat, известията ще се изпращат във тип на SMS.

Официалният анонс на новата чат услуга се чака към края на годината. Внедряването обаче ще зависи от волята на съответните телеком оператори. Очаква се в последна сметка протоколът RCS да измести от пазара SMS.
още по тематиката
С новото приложение Гугъл се стреми да внесе ред в своите планове за месинджъри, включително Гугъл Talk, Гугъл Voice, Google+ Huddles, Hangouts и Allo. Разработката на последния от тях, Allo, ще бъде прекъсната, а целият екип ще се причисли към Android Messages.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР