Официалните отношения между България и Русия остават незасегнати от шпионския

...
Официалните отношения между България и Русия остават незасегнати от шпионския
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Шпионският скандал не влияе на отношенията ни с Русия

Официалните връзки сред България и Русия остават незасегнати от шпионския скандал със съдружие " Русофили " и острата декларация на българското външно министерство против изказванията, че руската войска е била “освободителка “. Това стана ясно от думите на енергийният министър Теменужка Петкова в петък пред бТВ.

" Шпионският скандал по никакъв метод не въздейства на българо-руските връзки, които са прагматични и на база съвместен интерес ", сподели Петкова.

Тя описа, че на съвещанията на българо-руската комисия тематиката с ареста за шпионаж на ръководителя на съдружие “Русофили “ Николай Малинов въобще не е бил повдигана.

Бизнесът сред България и Русия обаче върви. По-рано през седмицата " Булгартрансгаз “ подписа контракта за строителството на българското трасе на газопровода " Турски поток " със саудитския консорциум “Аркад “. По тръбата ще тече съветски газ за Европа.

Теменужка Петкова сподели, че не чака газопроводът да бъде спрян от Европейски Съюз, тъй като по него се работи по европейските правила.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР