Официалните магазини на Apple и оторизираните от компанията сервизи вече

...
Официалните магазини на Apple и оторизираните от компанията сервизи вече
Коментари Харесай

Сервизите на Apple няма да ремонтират откраднати и загубени iPhone

Официалните магазини на Apple и оторизираните от компанията сервизи към този момент няма да ремонтират телефоните iPhone, маркирани като откраднати или изгубени в регистъра на устройствата GSMA, оповестява електронното издание The Verge.

Сега компанията изисква от техниците да отхвърлят на потребителите ремонт, в случай че са известени за изчезналото му положение в системите MobileGenius или GSX, които употребяват за обслужване на клиенти.

Регистърът GSMA е база данни от серийни номера на устройства с информация за положението на всяко от тях. Например, в случай че някой заяви в полицията, че телефонът му е откраднат, управляващите могат да маркират устройството посредством GSMA. Това може да помогне на сервизите да разпознават устройство като изчезнало, в случай че в миналото попадне при тях за ремонт.

Новата политика на Apple има за цел да ограничи опцията устройства, попаднали в неверни ръце, да бъдат поправяни в формалните сервизи и магазини на компанията.

Американският софтуерен колос поддържа и други политики в същия дух. Техниците, да вземем за пример, нямат право да отстраняват заключващия код за активиране на устройството, в случай че клиентът не може да даде доказателство, че го е купил.

Apple ще отхвърля ремонт и на устройства, които потребителите са маркирали като изгубени посредством приложението Find My. То заключва устройството и демонстрира информация за лицето за контакт на изводи екран.

Компанията към момента не е удостоверила обществено новите функционалности.

Междувременно, акциите на Apple означиха най-дългата си положителна серия от близо 20 години насам. Книжата на компанията нарастнаха с близо 2% във вторник, което беше 11-ата им поредна сесия на растеж.

Тя е най-дългата от излизането на iPhone на пазара. Последният случай, в който компанията увеличи пазарната си оценка в 11 следващи борсови сесии, беше през 2003 година, когато най-продаван артикул беше музикалният плеър iPod.

Към момента пазарната капитализация на Apple възлиза на 2.87 трилиона $, което я прави най-скъпата обществена компания в света.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР