Официални представители на Азербайджан обвиниха Армения в етническо прочистване, когато

...
Официални представители на Азербайджан обвиниха Армения в етническо прочистване, когато
Коментари Харесай

Азербайджан обвини Армения в етническо прочистване

Официални представители на Азербайджан упрекнаха Армения в " етническо пречистване ", когато в най-висшия съд на Организация на обединените нации стартира второто дело, обвързвано с спора сред двете страни, заяви „ А Нюз “.

Заместник-министърът на външните работи на Азербайджан Елнур Мамедов съобщи, че Армения продължава да слага мини в Нагорни Карабах, даже откакто в края на предходната година бе комплициран завършек на шестседмичната война в противоречивия район.
 Анализ: Година след спора сред Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах - какви са изводите Анализ: Година след спора сред Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах - какви са изводите
На 27 септември 2021 година се навършва една година от експлоадирането на спора сред Армения и Азербайджан поради противоречивия район Нагорни К...

Миналата седмица Международният съд организира чувания по тъжба, подадена от Армения против Азербайджан, също обвързвана с миналогодишната война, в която починаха повече от 6600 души.

" Кампанията за етническо пречистване и подстрекателство към принуждение против азербайджанците продължава ", съобщи пред съда Елнур Мамедов.

Азербайджанските юристи настояват, че слагането на мините е част на продължаващо от десетилетия етническо пречистване от страна на Армения на азербайджанското население.

Азербайджан и Армения се упрекват взаимно в нарушение на Международната спогодба за унищожаване на всички форми на расова дискриминация, по която и двете страни са страни.
 Армения с обвинявания към Азербайджан за военни закононарушения Армения с обвинявания към Азербайджан за военни закононарушения
Армения упрекна Азербайджан в осъществяване на военни закононарушения по време на спора им предходната година поради региона Нагорни Карабах...

Съдът, който не прегледа делото всъщност по време на завършилите през днешния ден чувания, ще изследва дали има пълномощия да изиска краткотрайни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР