Официални лица в САЩ и други западни страни смятат, че

...
Официални лица в САЩ и други западни страни смятат, че
Коментари Харесай

NYT: Руските загуби в Украйна - 200 хиляди убити и ранени

Официални лица в Съединени американски щати и други западни страни считат, че броят на убитите и ранените съветски бойци в Украйна наближава 200 000 души , написа американският вестник The New York Times.

Руските загуби са се нараснали доста по време на борбите за Бахмут и Соледар, написа вестникът.

Тъй като съгласно изданието Москва обезверено се нуждае от огромна победа и преглежда Бахмут като ключ към завладяването на целия Източен Донбас, зле подготвени новобранци и някогашни пандизчии са изпратени на фронтовата линия . В резултат на това, съгласно американски чиновници, стотици военни биват убити или ранени всеки ден.

Украинската страна търпи същите загуби , само че действителните числа са сложни за определяне, в това число заради обстоятелството, че Киев не ги разкрива, написа изданието. По-подготвените пехотни формирования се държат в запас, а по-слабо квалифицираните войски, в това число частите на териториалната защита, са изпратени в предните редици .

Последната обществена американска оценка на загубите пристигна предишния ноември, когато ръководителят на Съвместното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили сподели, че.

" Бих споделил, че в този момент тази цифра надвишава 100 000 ",.

Същата седмица високопоставени американски чиновници споделиха, че съветските загуби наближават 200 000 души. Това е осем пъти повече от загубите на американци за две десетилетия война в Афганистан, написа NYT.
 ISW: Украйна чака огромна съветска атака в Донбас до март
ISW: Украйна чака огромна съветска атака в Донбас до март

Руски военни блокират интернета в Луганск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР