Официалната прожекция на филма “Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков, като

...
Официалната прожекция на филма “Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков, като
Коментари Харесай

Българската лента “Вездесъщият потегли към наградите “Оскар

Официалната прожекция на кино лентата “Вездесъщият " на режисьора Илиян Джевелеков, като част от конкуренцията за Оскар, е към този момент факт.

В специфична кинозала в сърцето на Холивуд в понеделник се състоя първата от редица прожекции на българското предложение за "Оскар " 2018 за чуждоезичен филм пред членове на Американската Филмова Академия.

 Въздесъщият Miramar Films

Продукцията на Мирамар филм беше определена да съставлява България в тази влиятелна конкуренция от Националния съвет за кино. Oбщо 87 кино лентата от разнообразни страни по света се борят за влизане в късия лист от топ 9, който ще бъде разгласен през декември. Следващият стадий е да бъдат определени петте заглавия, номинирани в категорията “Най-добър чуждоезичен филм”.

От началото на ноември в едни от най-популярните кинозали в Лос Анджелис, измежду които The Landmark Theatre и Lаеmmle Monica Film Center, ще се проведат редица кино прожекции и събития, представящи кино лентата и екипа му пред членовете на Академията и медиите зад океана. Сред акцентите на акцията е специфична прожекция, проведена от влиятелното професионално издание DEADLINE HOLLYWOOD , която ще бъде последвана от среща на феновете с режисьора Илиян Джевелеков и изпълнителя на основната роля Велислав Павлов.

 Въздесъщият Miramar Films

Кампанията по промотирането на кино лентата като българската кандидатура за Оскар 2018 година е подкрепена от Националния Филмов център, Столична община, Феър Плей Интернешънъл АД, Ваканционно Селище „ Санта Марина “, Ню Бояна Филм Студиос, радио FM+, радио Z-Rock, радио Fresh и се реализира с медийното партньорство на NOVA.

„ Благодаря от името на целия екип на Мирамар филм и от мое име на всички за поддръжката. Надявам се, че в процеса на продължаващата акция броят на поддръжниците ни да се усили, с цел да има „ Вездесъщият “ по-голям късмет в напреварата за Оскар “ , съобщи Илиян Джевелеков.

 Въздесъщият Miramar Films

Филмът по сюжет на Илиян Джевелеков и Матей Константинов споделя историята на Емил Борилов - публицист и криейтив шеф на рекламната организация „ SNOB”. В ролята е артистът Велислав Павлов , който се вманиачава да следи всички към себе си със скрити камери. Постепенно това занятие излиза отвън надзор, разкривайки, както забавни и занимателни обстоятелства от живота на околните му, по този начин и неподозирани секрети за тях.

Филмът е осъществен от Мирамар филм в копродукция с Нoва Броудкастинг Груп и с поддръжката на Национален Филмов Център.

 Въздесъщият Miramar Films

През 2017 година "Вездесъщият " завоюва невиждания брой от пет оценки на фестивала "Златна роза " във Варна - огромната премия на фестивала за най-хубав филм, за основна мъжка и женска роля, премията на публиката и премията на рецензията. По време на 22-рия "София Филм Фест " филмът получи премията на гилдията на българските кинокритици за балкански филм и оценката на Международната асоциация на професионалните кино критици и публицисти ФИПРЕССИ .

Вижте тук най-култовите цитати от безконечните български филми >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР