Официалната програма на Община Казанлък за отбелязване на 149 години

...
Официалната програма на Община Казанлък за отбелязване на 149 години
Коментари Харесай

Община Казанлък ще почете 149 години от гибелта на Васил Левски

Официалната стратегия на Община Казанлък за отбелязване на 149 години от гибелта на Васил Левски ще стартира с представянето на изложбата „ Васил Левски – Апостола на българската независимост “ на Регионален исторически музей – Ловеч.

Eкспозицията ще бъде подредена на външната витрина на Галерия „ Иван Милев “ в Културно-информационния център на ул. “Искра “№4 на 17 февруари, четвъртък.

В деня, в който България губи един от най-великите си герои, съгласно историческите данни, 18 февруари, петък в катедралния храм „ Света Троица ” от 10,00 ч. ще бъде отслужена панихида в памет на Апостола. Църковната обител остава в историята на Казанлък с разкритието на Левски пред локалните духовници като Йеродякон Игнатии и служи дружно с тях вечерно свещенодействие.

По традиция ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Апостола на бул. “23 Пехотен Шипченски полк “, покрай тогавашния дом на Баба Гана, която е приютявала Дякона при визитите му в Казанлък, с цел да бъде учреден през 1871 година Казанлъшкият революционен комитет.

В 11,00 ч. ще се състои обичайното поднасяне на цветя на благодарност пред бюст-паметника на Героя на България в едноименното парково пространство в ж.к. “Васил Левски “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР