Официалната причина за непланираното прекъсване на доставките са дейности за

...
Официалната причина за непланираното прекъсване на доставките са дейности за
Коментари Харесай

За три дни „Газпром” спира „Северен поток 1”

Официалната причина за непланираното спиране на доставките са действия за поддръжка на компресорна станция
Русия ще спре доставките на природен газ за Европа за три дни в края на месеца по главния си газопровод в района – „ Северен поток 1 ”, заяви държавният енергиен колос Газпром в петък. По този метод компанията ще окаже напън върху района, който се пробва да се зареди с гориво преди зимата, разясняват международните организации.

Непланираната профилактика на газопровода „ Северен поток 1 ”, който минава под Балтийско море до Германия, задълбочава енергийното опълчване сред Москва и Европейски Съюз, което към този момент способства за внезапно повишаване на инфлацията в района.

От „ Газпром ” обявиха, че прекъсването се дължи на нуждата от поддръжка на единствения останал компресор на газопровода. Газовите потоци по други тръбопроводни направления също понижиха, откакто Русия стартира инвазия в Украйна през февруари.

Този ход ще докара до спомагателни разстройства изключително за Германия, която значително зависи от доставките от Москва за зареждане на индустрията си. Европейският съюз упрекна Русия, че употребява силата като оръжие. Москва отхвърли обвиняването и се опрадва със глобите, поради които има спад в износа ѝ.

Спирането, което ще продължи от 31 август до 2 септември, следва 10-дневно редуциране на поддръжката през юли и провокира опасения дали Русия ще възобнови доставките, които бяха понижени от средата на юни.Операторът на газопреносната система на Украйна съобщи, че той и полската газопроводна система имат потенциала да компенсират прекъсването на Северен поток и да разрешат на съветския газ да доближи до Европа.

Германия постави целенасочени старания да запълни складовите си мощности, с цел да се приготви за зимата, като равнищата са 78% към 17 август, малко повече от към 76% за Европейския съюз като цяло.

След привършване на поддръжката и „ при липса на механически неизправности “, потоците от 33 милиона кубични метра (mcm) дневно – в сходство с настоящите размери – ще бъдат обновени, сподели Газпром.

Обемът за рестартиране ще бъде единствено 20% от цялостния потенциал на „ Северен поток ” от 167 mcm на ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР