Официалната клубна музейна експозиция на ПФК Левски, създадена от клуба

...
Официалната клубна музейна експозиция на ПФК Левски, създадена от клуба
Коментари Харесай

Дигитален музей показва историята на Левски

Официалната клубна музейна експозиция на ПФК Левски, основана от клуба дружно със Сдружение " Сини сърца ", към този момент е налична и в цифров вид.

Виртуалният музей цифровизира наследството на отбора и включва 3D-модели на някои от най-ценните експонати в " синята " съкровищница, с цел да бъдат те налични за всеки левскар от страната и чужбина с членска клубна карта.

Той е създаден с поддръжката на Фондация " Спорт в България " и генералния спонсор на ПФК Левски, част от групата Palms.

"...че Левски това е България, го знаят по целия свят... ", е от най- известните рефрени на песни за обичания Левски.

Вече без значение в кое кътче на света се намира, без значение на какъв брой хиляди километра от Родината и " храма " на обичания тим е, всеки левскар ще има опцията да се допре до историята на " синия " тим.

Събирани и съхранявани с доста обич през годините, всички реликви в музея на ПФК Левски ще бъдат леснодостъпни до милионите почитатели по света. И в случай че до неотдавна магията, витаеща в това неповторимо и сакрално за " Синя България " място, можеше да бъде усетена само от тези, които са го посетили на място, през днешния ден то ще разтвори вратите си към целия цвят.

Благодарение на финансирания от Фондация Спорт в България; генералния спонсор и групата Palms цифров план, последователите на Левски ще могат да се допрян до исторически документи, флагове, купи, медали, макет на първия стадион на клуба - игрище " Левски ", персонални движимости на именития, паметен Георги Аспарухов, както и редица други експонати, образно демонстриращи голямата значителност на клуба и " синята " общност през годините.

Ръководството, футболистите, чиновниците и последователите на Левски ще поднесат цветя на Могилката в градинката на 22-ра гимназия в София по случай рождения ден на " сините ", написаха от клуба.

Събитието ще се състои на деня на основаването на Левски - 24 май от 11:30 часа.

Ето какво гласи известието на " сините ":

Левскари,

На 24 май, петък от 11:30 часа управлението, представителният тим, ветерани, чиновници на " ПФК Левски " и последователи ще поднесат венци и цветя на Могилката в градинката на 22-ра гимназия в София по случай 110-та годишнина на ПФК " Левски ".

Официалната част включва и гала по освещаване и приемане на публично клубно знаме, което Сдружение " Сини сърца " ще подари на ПФК " Левски ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР