Официална първа копка на храм Свети Мина ще бъде направена

...
Официална първа копка на храм Свети Мина ще бъде направена
Коментари Харесай

Официална първа копка на храм Свети Мина ще бъде направена утре в Дупница

Официална " първа копка " на храм " Свети Мина " ще бъде направена на следващия ден в Дупница. Церемонията ще бъде в най-големият жилищен квартал на града - жк. " Бистрица " и ще стартира тъкмо в 12 часа в съседство с новата детска градина в квартала.

Идеята стартира да се осъществя преди 5 години, когато се правиха ремонтните действия в квартала по надземна и подземна инфраструктура, и тогава кметът инж.Методи Чимев пое ангажимент да организира всички нужни процедури, с цел да може да се осъществя построяването на храм. По предложение на кмета до Общински съвет, бе даден безплатно парцел на Светия синод за начинанието, като при започване на тази година, дългата процедура завърши с издаване позволение за градеж от основния проектант на Общината. Любопитното е, че концепцията се осъществя едвам при 4-ия опит за създаване на храм в квартала с най-вече население. Първият опит от Инициативен комитет е изработен още през 1993 година, като в идващите 15 години е имало още два несполучливи.Решението за размера, разположението, типа и всички други елементи са в пълномощията на Църквата.

Гост на събитието ще бъде служебния здравен министър доктор Асен Меджидиев, който е родом точно от Дупница. В церемонията ще се включи иНеговоПреосвещенствоБелоградчишкиятепископПоликарп,както и свещениците от Дупнишка духовна епархия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР