Официален Пекин призова САЩ да спрат да се намесват за

...
Официален Пекин призова САЩ да спрат да се намесват за
Коментари Харесай

Китай обвини САЩ в директна намеса в Хонконг

Официален Пекин прикани Съединени американски щати " да спрат да се намесват " за сметка на демокрацията в Хонконг, съобщи БГНЕС, базирайки се на AFP.
Пекин прикани Вашингтон " да спре да се меси ", откакто Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри законопроект, целящ отбрана на гражданските права в полуавтономния град Хонконг.
" Изразяваме мощното си отвращение и твърдото опълчване на настояването на Камарата на представителите на Съединени американски щати за приемане на по този начин наречения " Хонконгски закон за правата на индивида и демокрацията ", съобщи представителят на външното министерство на Китай Ген Шуан.
Законът, който мина в Камарата на представителите, планува специфичният търговски статут на Хонконг в връзките със Съединени американски щати да бъде анулиран, в случай че управляващите в Хонконг не зачитат правата на индивида. Освен това има възбрана за експорт за Хонконг на избрани артикули, като да вземем за пример военно съоръжение и сълзотворен газ.
Припомняме, че в Хонконг избухнаха огромни митинги поради проектозакон за екстрадиция на хора към страни, с които няма особено съглашение. Губернаторът на града Кари Лам даде обещание проектозаконът да не бъде одобряван, само че самата тя не се отдръпна от поста си, въпреки митингите да упорстваха за това. А какви бяха следствията в цифри - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР