Официален Пекин е придобил миноритарни дялове със специални права в

...
Официален Пекин е придобил миноритарни дялове със специални права в
Коментари Харесай

Китайската държава придобива „златни акции“ в Tencent и Alibaba

Официален Пекин е придобил миноритарни дялове със специфични права в локалните софтуерни колоси Tencent и Alibaba, предава Reuters, цитиращи репортаж на Financial Times. Изданието разяснява, че в последните години Китайската комунистическа партия (ККП) закупува интензивно сходни „ златни дялове “ в локални компании, занимаващи се с обработката и основаването на онлайн наличие в устрема си да наложи по-голям надзор над тях. Tencent, най-големият издател на видеоигри в света, от дълго време попада в полезрението на формалните управляващи, които ползват разнообразни техники, с цел да упражнят повече надзор над компанията. Това принуди Tencent, издатели на извънредно известната онлайн игра League of Legends, да потърси избавление отвън страната, придобивайки акции в западни гейм компании. За последно те съществено влагане в Guillemot Brothers Limited, компанията на братя Гийемо, притежатели на френския гейм издател Ubisoft.

Както Tencent, по този начин и Alibaba бяха в центъра на разнообразни регулаторни офанзиви на Пекин към софтуерните колоси в страната, а дяловете, добити от ККП в последните четири месеца са първите, които държавното управление придобива в компанията за електронна търговия.

Reuters изяснява, че тези „ златни акции “ нормално са в размер от един % от всички дялове на съответната компания и биват добити от основани от страната фондове и компании. Процентът дялово присъединяване дава на страната присъединяване в борда на шефовете на дадената компания и правото да постановат несъгласие над обсъждани решения.

Изданията цитират данни от обществения бизнес указател в страната, съгласно които капиталовото крило на държавната китайска компания Zhejiang Media Group е придобила един % от Youku Film and Television групата на Alibaba. Освен това, Zhejiang Media Group са назначили Джин Йун, управител в едно от нейните подразделения, в борда на компанията. В края на годината различен бизнес индивид – WangTouSuiCheng, част от основания от Китайската организация за киберпространството China Internet Investment Fund (CIIF) е придобила един % от Guangzhou Lujiao, развойно звено, което е част от Alibaba. Според Financial Times, задачата на дейностите на Пекин е да придобие по-голям надзор над стрийминг платформата на Alibaba Youku и браузъра UCWeb. Що се отнася до информацията по отношение на Tencent, данни за придобиване на златна акция в компанията, Reuters черпи от свои неназовани източници. Медията добавя, че този тип покупко-продажби нормално облагодетелстват и двете страни тъй като с този ход, фирмите получават по този начин скъпите лицензи, които Пекин дава на избрани компании, с цел да популяризират вести онлайн и да демонстрират видео и аудио стратегии. Tencent да вземем за пример бяха съществено наранени от искрено враждебното отношение на ККП към тях в последните години, като Пекин отхвърляше да им даде лиценз за издаване на гейм наличие в страната.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР