Официален партньор на пролетния панаир е фирма Мебел Стил“243-тото издание

...
Официален партньор на пролетния панаир е фирма Мебел Стил“243-тото издание
Коментари Харесай

Силвия Кацарова и Мария Чакърдъкова участват в концерта за откриването на панаира в Търговище

Официален сътрудник на пролетния панаир е компания „ Мебел Стил “

243-тото издание на Традиционния пролетен панаир в Търговище се провежда със съдействието на формален сътрудник в лицето на компания „ Мебел Стил “ ООД. Това разгласи на конференция през днешния ден кметът доктор Дарин Димитров. В нея участваха още прокуристът на компанията Татяна Титкова и секретарят на Общината, Христалина Халачева.

„ Бизнесът, с изключение на да бъде шеф, да създава, да генерира доходи за себе си и в локалната хазна, може да има и основна роля за сплотяването на локалната общественост. С желанието си да поддържат пролетния панаир, „ Мебел Стил “ вършат точно това “, съобщи кметът.

Татяна Титкова обясни, че като сътрудник, компанията поддържа обезпечаването на музикалните концерти от съпътстващата стратегия. Ще обезпечи и премиите за самодейността „ Бебе на Панаира “, както и огромна премия за един от посетителите на комерсиалното ревю. Той ще бъде избран посредством чоп от всички, попълнили анкетна карта, която ще бъде налична в изложбените зали в Художествена изложба „ Никола Маринов “.

Секретарят на Общината Христалина Халачева съобщи, че защото формалното разкриване на тазгодишния панаир съответствува с Деня на Европа, на 9 май програмата ще стартира с обред за издигане на знамената на площад „ Свобода “. Началото е в 11.00 ч., а по-късно от площада потегля дефиле към изложбените зали. В 11.45 ч. там ще бъде намерено и комерсиалното ревю. Вечерният концерт ще бъде с присъединяване на Мария Чакърдъкова и Силвия Кацарова. Освен с поддръжката на формалния сътрудник, той се провежда и със съдействието на Областния информативен център.

На формалния празник на Търговище, 14 май, концерт ще изнесе Мария Илиева.

И тази година вечерните концерти във всяка от вечерите на панаира ще преминат под шапката #МузикаленПаркФест. През седмицата ще гостуват Мария и Магдалена Филатови, Керана и космонавтите, Орлин Павлов. В програмата ще се включат и Ансамбъл „ Мизия “, както и локални сформира.

В петъчния 13 май ще бъде открита и Алеята на занаятите. От 9.00 ч. сутринта до 20.00 ч. ще бъде обособено възрожденско кафене. Организатор е Сдружение „ Приказка за България “. Посетителите ще имат опция да се потопят в атмосферата на минали исторически интервали. Ще бъде разположено остаряло селско чорбаджийско кафене и поевропейченият му вид в следосвобожденския български град. Ще има и дамски виенски салон. Всички искащи ще имат опция да си създадат фотоси с аксесоари и конюнктура, присъщи на интервала.

На 14 май гостува Сдружение „ Виа Преториа “. Те ще показват исторически възстановки и реконструкции на древен пазар, боен пункт, гладиаторски образования и други.

Към момента 81 компании са подали поръчка за присъединяване в изложбените зали и пространството пред тях, обясни кметът доктор Димитров. Вътре в галерията ще бъдат ситуирани 30 компании, 7 от които са локални, а останалите са от страната. В залите ще бъде изложена дамска и мъжка конфекция, ръчно направени бижута и аксесоари, здравословни хранителни артикули, виновност, порти. На откритите площи досега присъединяване са декларирали 51 компании и организации. Там ще има цветя, ръчно направени сувенири, захарни произведения, биопродукти и други. На радостния панаир зад стадион „ Димитър Бурков “ се чакат близо 100 компании. Там ще има доста люлки, въртележки, атракции за децата и заведения навън за възрастните.

Отново ще пътува и радостното панаирно влакче, което ще потегля от площад „ Независимост ” до ревюто.

Кметът доктор Дарин Димитров кани всички жители и посетители на Търговище да посетят панаирната седмица, придружена от богата музикална стратегия и културни събития.

Пълната стратегия ще бъде оповестена в уеб страницата на Община Търговище и фейсбук страницата на Традиционния пролетен панаир.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР