Офиси на партии от управляващата коалиция осъмнаха надраскани с обидни

...
Офиси на партии от управляващата коалиция осъмнаха надраскани с обидни
Коментари Харесай

ВМРО: Осъждаме обидните надписи по офиси на партии, това е вандализъм

Офиси на партии от ръководещата коалиция осъмнаха надраскани с обидни надписи след визитата в Скопие на премиера Кирил Петков. На улица „ Иван Асен II “ върху първия етаж на офис на Политическа партия ясно личаха посланията – „ Киро е изменник “ и „ Македония е БГ “. Не бе пощаден и офиса на Има Такъв Народ в кв. „ Надежда “. По този мотив потърсихме за коментар Николай Гергинов от младежкото Вътрешна македонска революционна организация.

Г-н Гергинов, какъв е вашият прочит на акцията по офисите на партиите от ръководещата коалиция след визитата на премиера Кирил Петков в Скопие?

Това е вандализъм. Ние по никакъв метод не поддържаме този вандализъм. Преди две години, в края на 2020 година, самото Вътрешна македонска революционна организация пострада от вандализъм, когато представящите се за протестиращи пристигнаха и счупиха вратата на нашата централа.

Ние не знаем кой или кои персони са направили тези прояви. Мисля, че са израз на неодобрение от тези партии, който ние разбираме.

Надписите може да са израз и на подозрение за направени отстъпки?

Разбираме, че визитата на министър-председателя е довело до възмущение в някои хора и при нас е налице. Но това не е методът за решение на казуса с противоречие по представянето в Скопие на националната ни позиция. По никакъв метод не поддържаме тези протестни дейности, осъждаме ги.

Има механизми министър председателят да бъде питан за хода на договарянията с РСМ?

Да, точно.

А надписът „ Македония е българска “?

Това е слогън, прочут от историята. Не можем да спрем никого да мисли това или да го напомня.

Има подозрения обаче дали Петков ще се придържа към позицията на страната за РСМ, препотвърдена на КСНС при Радев?

Надяваме се да отстоява позицията, възприета от КСНС, тъй като в противоположен случай ние ще се активизираме. Както съобщи и нашият заместник-председател Ангел Джамбазки, ние сме подготвени да стартираме процедура по референдум за допитване до народа за участието на РСМ в Европейски Съюз.

Премиер и президент желаят да се засилва разговора с РСМ - Стево Пендаровски ще има аудиенция у нас, както и взаимно съвещание на двата кабинета?

Очакваме тези визити да бъдат потребни, тъй като след нашето несъгласие внезапно връзката със Скопие спря и те започнаха една отявлена антибългарска акция, ходеха в европейски страни, викаха разнообразни посланици в Скопие да им изясняват какъв брой неприятна е България и какъв огромен агресор е. Сега се надявам тази тяхна акция да не бъде пренесена в София, да не убеждават президент и министър председател, че позицията ни от времето на 44-то Народно събрание е неприятна и би трябвало да бъде изменена.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР