Офанзива с подмяна на старите улични лампи с икономичното LED

...
Офанзива с подмяна на старите улични лампи с икономичното LED
Коментари Харесай

Офанизва: Скобелева майка с LED осветление

Офанзива с замяна на старите улични лампи с икономичното LED осветяване стартира Община Пловдив. Задачата е предоставена на дружество " Организация и надзор на превоза ", който от няколко години има профилиран екип. " В момента се сменя осветлението на двата надлеза на Скобелева майка и по Цариградско шосе от ул. " Ландос " до надлеза ", сподели през вчерашния ден отрасловият зам.-кмет Златин Велев.

Нови лампи са инсталирани на останалата част от Цариградско шосе, по бул. " Кн. Мария Луиза ", по бул. " Васил Апрпилов " от кръстовището с бул. " Шести септември " до бул. " Дунав ". Екип работи на бул. " Победа ".

В общината е подписан тригодишен контракт за замяна на уличното осветяване на обща стойност 1 млн. лв.. " LED лампите светят по-добре, а и са по-икономични ", разяснява Велев. Годишно за улично осветяване се харчат 2 млн. лв. от градския бюджет и съгласно зам.-кмета до една-две години при промяна на лампите, в това число и на кварталните улици, разноските доста ще се понижат. Той дава образец с новите светофари, инсталирани по европейския план, които също са LED. Те употребяват ток за 80 000 лв. годишно, до момента в който старите гълтаха 300 000 лв. за същия интервал.

Във всички региони на Пловдив обаче има улици, където вечер е мрачно като в рог. На някои от тях няма електрически стълбове или те са развалени. В " Южен " тази година районният кмет съумя с минималните средства, с които разполага регионът, да освети няколко сектора. Но описът с тъмните улици не е приключен и чака финансиране от Голямата община.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР