одобри да се предоставят неизправни ракети С-300 на Украйна, които

...
одобри да се предоставят неизправни ракети С-300 на Украйна, които
Коментари Харесай

Депутатите приеха да изпратим ракети на Украйна frognews.bg

утвърди да се дават неизправни ракети С-300 на Украйна, които не могат да бъдат ремонтирани, като през днешния ден депутатите потвърдиха решението в пленарна зала.

 

Вносителите на проекторешението за спомагателна помощ за Украйна „ Продължаваме Промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС означиха, че ракетите са „ дефектирали “ и „ неизползваеми “.

 

От страна на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия пък прозвучаха обвинявания за национално изменничество. От двете парламентарни гупи видяха в предоставяните зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р(К) „ най-модерната отбрана, с която разполага Българската войска “.

 

Самото гласоподаване се организира при закрити врата. Заседанието в началото бе обществено, а по-късно - закрито, с цел да не се изнесе секретна информация за точното количество на боеприпасите..

 

По искане на парламентарните групи от опозицията бяха изслушани министъра на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден военачалник Петьо Мирчев.

 

По време на откритата част от съвещанието въпросът с изпращането на ракети С-300 с отпаднала нужда за Украйна в пленарна зала. Министърът изясни пред депутатите, че страната ни няма потенциал да поправи тези ракети, няма и аварийни елементи, а Украйна може да ги употребява.

 

Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов заплаши със съд поради клюка водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

 

Повод за заканата стана имитация на зам.-председателя на „ Възраждане “ Цончо Ганев, който упрекна Атанасов, че е предал на украинската страна конфиденциален лист с българско въоръжение.

 

Пред Българската национална телевизия тази заран, че България няма желание да даде на Украйна целия си ракетен комплекс С-300 и обсъжданите ракети са сред 3 и 5% от цялото ни налично количество.

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР