Одобреното от външната комисия проекторешение относно френското предложение за РСМ

...
Одобреното от външната комисия проекторешение относно френското предложение за РСМ
Коментари Харесай

Проекторешението на ДБ за Северна Македония влиза в пленарна зала утре

Одобреното от външната комисия проекторешение по отношение на френското предложение за РСМ ще бъде подложено на гласоподаване в пленарната зала на следващия ден, 24.06.22 година, оповестяват от пресцентъра на " Продължаваме промяната "

На днешното съвещание на Комисията по външна политика в Народното събрание беше реализирано единодушие в пленарната зала да бъде подложено на гласоподаване решение на Народното събрание, което дава мандат на Министерския съвет да утвърди преговорната рамка на Европейски Съюз с Република Северна Македония по отношение на кандидатурата й за участие в Европейски Съюз.

След близо осемчасови диспути беше реализиран консенсус в зала да бъде входирано предложение, подкрепено от ГЕРБ, Демократична България и „ Продължаваме промяната “. Предложението на Движение за права и свободи не беше подкрепено от комисията.

От „ Продължаваме промяната “ считаме, че предлагането на Съвета на Европейски Съюз е необикновен триумф на българската дипломация, заслуга на министър Теодора Генчовска.

Европа става поръчител, че всичко, което в миналото сме поставяли като изискване в договарянията с Република Северна Македония, ще бъде изпълнено и е незаобиколимо събитие в преговорния развой на Република Северна Македония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР