Одобреният Европейски фонд за възстановяване на европейската икономика (RRF) с

...
Одобреният Европейски фонд за възстановяване на европейската икономика (RRF) с
Коментари Харесай

Милиардите от Европа потичат след часове

Одобреният Европейски фонд за възобновяване на европейската стопанска система (RRF) с размер от 672,5 милиарда евро заеми ще стартира да работи на 1 юни, се споделя в известие за пресата, оповестено на уеб страницата на Европейския съвет.

" Съветът получи публични уведомления за утвърждение на решението за личните си запаси от всички 27 страни членки. Следователно, това решение влиза в действие на следващия ден, 1 юни. „ Следващото потомство Европейски Съюз “ ще стартира своята работа на следващия ден.

Европейският съюз към този момент може да получава нужното финансиране за възобновяване на европейската стопанска система и обществена сфера ", се споделя в прессъобщение с позоваване на министър-председателя на Португалия, председателстваща Съвета на Европейски Съюз, Антониу Коща.

Документът изяснява, че завършването на процеса на ратификация разрешава на Европейски Съюз да стартира да взема заеми от финансовите пазари още през юни 2021 година Така на 1 юни структурата, предопределена да подкрепя стопанската система на Европейски Съюз, ще стартира да действа, оповестява ТАСС.

Европейската комисия тържествено разгласи самодейността си за основаване на подобен фонд през април 2020 година Основните му параметри бяха утвърдени на срещата на върха на Европейски Съюз през юни 2020 година, след което стартира процесът на утвърждение в институциите в Брюксел. Този фонд е главният детайл на програмата на идващото потомство на Европейски Съюз с размер от 750 милиарда Евро.

Средствата за този фонд ще бъдат насъбрани посредством вътрешни заеми, които се възнамерява да бъдат изплатени до 2052 година След това тези средства ще бъдат разпределени за страните от Европейски Съюз под формата на заеми и безплатни средства за вложения в икономическо възобновяване. Плащанията обаче няма да стартират скоро - първо, всички страни от Европейски Съюз би трябвало да показват национални проекти за възобновяване на Европейската комисия и откакто Европейска комисия ги утвърди, те ще могат да стартират да получават финансиране от този фонд.

Едно от изискванията за разпределение на пари по тази линия е условието на Брюксел да насочи най-малко 30% от всички вложения от този фонд към развиването на „ зелената стопанска система “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР