Одобрените заявители по схемите Училищен плод и Училищно мляко ще

...
Одобрените заявители по схемите Училищен плод и Училищно мляко ще
Коментари Харесай

Бързоразвалящи се продукти от училищните схеми ще се даряват на БЧК или хранителната банка

Одобрените заявители по схемите " Училищен плод " и " Училищно мляко " ще могат безплатно да подаряват бързоразвалящите се артикули на Българския червен кръст или на Българската хранителна банка, заради неспособност за реализиране на доставки до образователните заведения, вследствие прекосяването им към онлайн образование, поради епидемиологичната конюнктура в страната.

Това гласи заповедана министъра на земеделието, храните и горите по отношение на оповестените ограничения, поради пандемията от ковид, оповестиха от фонд " Земеделие ".

Форсмажорното събитие се показва в неспособност за реализиране на доставки до образователните заведения на към този момент закупени или създадени плодове, зеленчуци, мляко и млечни артикули.

Дарените артикули на Българския червен кръст или на Българската хранителна банка, могат да бъдат регистрирани в поръчките за заплащане, които утвърдените заявители подават по реда на член 18 от Наредбата, като доставени според графика, утвърден от Държавен фонд „ Земеделие ", прецизират от фонда. Към поръчката за заплащане се ползва документ, доказващ, че продуктите са закупени или създадени за доставка, според утвърждения график, преди първия ден на въвеждане на възбраната за присъствено осъществяване на образователните занятия. Заявителят би трябвало да уточни и че продуктите са предоставени безплатно на Българския червен кръст или на Българската хранителна банка не по-късно от края на втория ден след въвеждане на неприсъственото образование.

Количествата на предоставените за подаяние артикули би трябвало да дават отговор на броя на доставките за интервала от двата дни, като са съобразени с броя деца и възпитаници в целевата група към съответното образователно заведение и регламентираните възможни количества на порциите.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР