Одобрението за Русия и нейния лидер се е сринало след

...
Одобрението за Русия и нейния лидер се е сринало след
Коментари Харесай

По света: Срив на доверието в Путин, подкрепата за Зеленски расте

Одобрението за Русия и нейния водач се е сринало след нашествието в Украйна, а в някои страни е рекордно ниско. В същото време украинският президент Володимир Зеленски като цяло се възприема позитивно по света, въпреки възгледите за него да варират в обособените страни. Това сочат данните на ново изследване на изследователския център " Пю ", представено от.

Средно 82% от интервюираните в 24 страни имат негативно мнение за Русия, до момента в който сходен дял нямат доверие, че Путин ще постъпи вярно, що се отнася до международните каузи, в това число девет от 10 или повече в Полша, Швеция, Испания, Япония, Южна Корея, Австралия, Нидерландия, Германия, Франция, Обединеното кралство и Съединените щати.

Данните са събрани преди протеста в края на юни на съветската паравоенна организация " Вагнер ".

За разлика от Путин, украинският президент Володимир Зеленски се възприема по-положително. Докато приблизително единствено 11% показват доверие в съветския водач, 51% споделят това за Зеленски. Но мненията за Зеленски варират в другите страни и по-малко от половината имат доверие в неговото водачество в 10 страни, в това число членовете на НАТО Унгария, Гърция и Италия.

В 11 оценени европейски страни, както и в Индия - където достъпът до съветски нефт е значим въпрос - хората са запитани дали твърдостта по отношение на Русия по отношение на Украйна или запазването на достъпа до петролните и газови ресурси на Русия е по-важно за двустранните връзки.

Процент на хората, които споделят, че нямат доверие, че Путин ще постъпи вярно по международните въпроси.

В тези страни приблизително 66% дават отговор, че е по-важно да бъдат твърди с Русия, до момента в който 29% са на мнение, че е по-важно да се резервира достъпът до енергийните запаси на Русия. Хората в Унгария, Индия и Гърция са най-склонни да желаят да се резервира достъпът до петролните и газовите ресурси на Русия, до момента в който шведите и поляците най-често желаят неотстъпчивост по отношение на Русия.

По няколко посоки обществеността в Гърция, Унгария и Индия се отличава, когато става въпрос за възгледите за Русия и Путин. Гърците и унгарците се открояват по отношение на останалите европейци като по-благосклонни към Русия, уверени в Путин и отрицателно настроени към Зеленски.

Унгария по-специално е изправена пред рецензии за закъснение на глобите против Русия, до момента в който обществеността в Гърция е склонна да остане неутрална в спора. Индия (която се въздържа да осъди съветската инвазия) е единствената страна, в която болшинството показва удобно мнение за Русия и доверие в Путин.

Проучването е извършено от 20 февруари до 22 май 2023 година измежду 30 861 души в 24 държави
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР