Одобрени са проектните предложение по обществената инициатива С Тунджа в

...
Одобрени са проектните предложение по обществената инициатива С Тунджа в
Коментари Харесай

Одобрени са проектите „С Тунджа в сърцето“ 

Одобрени са плановите предложение по публичната самодейност „ С Тунджа в сърцето “. В постройката на община „ Тунджа “ се подписаха контракти за осъществяване на утвърдените планове по публичната самодейност „ С Тунджа в сърцето “.

Кандидатите имаха опция да аплайват по две предпочитани области – до 2000 лева за планове, с културна устременост по предпочитана област 1 и до 4000 лева с екологична устременост по предпочитана област 2.

Регистрирани бяха 25 планови оферти, като от тях 10 бяха по предпочитана област 1, а 15 – по предпочитана област 2.



Одобрени са 6 плана по предпочитана област 1 – Народно читалище „ Отец Паисий-1926 “, с. Завой; Сдружение с нестопанска цел „ С Тунджа в сърцето “; Народно читалище „ Светлина-1929 “, с. Роза; Народно читалище „ Просвета-1910 “, с. Тенево; Народно читалище „ Пробуда-1930 “, с. Болярско; Кметство с. Победа и 8 плана по предпочитана област 2 – Кметство с. Драма, Кметство с. Миладиновци, Сдружение с нестопанска цел „ С Тунджа в сърцето “, Кметство с. Генерал Инзово, Кметство с. Безмер, Народно читалище „ Зора-1930 “, с. Челник; Кметство с. Козарево и Кметство с. Окоп.

Кметство село Драма кандидатства по предпочитана област 2 за сумата от 1224 лева Името на плана е „ Обичам моето село и искам да се развива “, дейностите са за възобновяване на парковото пространство и монтиране парково съоръжение.

Кметство село Миладиновци кандидатства по предпочитана област 2 за сумата от 2075 лева с планово предложение „ Изграждане на ъгъл за отдих и игра “ за деца и възрастни.

Народно читалище „ Отец Паисий-1930 “, село Завой кандидатства по предпочитана област 1 за сумата от 1992 лева Наименованието на плана е „ Етнографска колекция, историческа памет и завещание “. Идейното предложение има за цел да резервира и запази културното завещание. Чрез реализирането на плана, ще се построи Етнографска колекция в постройката на читалището.

Сдружение с нестопанска цел „ С Тунджа в сърцето “ кандидатства с планово предложение на тематика: „ Почитане на паметта на Апостола на свободата “. Председател на Сдружението е Иван Димитров. Сдружението е основано през 2024 година. Тяхната концепция е да бъдат сложени 12 паметни плочи на Апостола на свободата – Васил Левски в 12 обитаеми места на територията на община „ Тунджа “, а точно – Стара река, Калчево, Завой, Чарган, Дражево, Хаджидимитрово, Межда, Меден бунар, Миладиновци, Робово, Дряново, Ханово. Чрез реализирането на плана, ще бъдат обхванати оптимално огромен брой обитаеми места.

Народно читалище „ Светлина-1929 “ село Роза кандидатства по предпочитана област 1. Предложението е на тема; „ Бабо покажи ми, бабо, разкажи ми “. Идеите за реализирането на плана са възрастните хора от Пенсионерски клуб село Роза да покажат на децата от селото по какъв начин са се случвали нещата преди десетилетия. Планират и правенето на рецептурник.

Сдружение с нестопанска цел „ С Тунджа в сърцето “ кандидатства и с планово предложение на тематика: „ Църква Св. Пророк Илия, с. Дряново “. Дейностите включени в плана са: изографисване на икона на Св. Пророк Илия, която да бъде сложена на входа на църквата, облагородяване на пространството към църквата и слагането на пейка.

Кметство село Генерал Инзово подаде планово предложение по предпочитана област 2 на тематика: „ Мисия зелен рестарт “. С реализирането на плана ще се облагороди и почисти централният парк на селото, ще се слагат осветителни тела и паркови мебели.

Народно читалище „ Просвета-1910 “, село Тенево кандидатства с план: „ Песен синор няма “. Основната цел на плана е развиването и популяризирането на идентичността на село Тенево, обвързвана с културното завещание, обичаите и традициите. Планира се да бъде сниман и публикуван филм с характерен и обичан от всички поданици на селото бит „ Жътва “.

Кметство село Безмер кандидатства дружно с Народно читалище „ Светлина-1928 “ и Пенсионерски клуб „ Здравец “. Трите организации от селото се сплотяват към идеята „ Заедно можем повече “. С реализирането на плана ще бъде подложен един от изчезналите пилони за флагове пред читалището, свободно стоящи букви с надпис „ БЕЗМЕР “ и билборд табела на входа на селото.

Народно читалище „ Пробуда-1930 “, село Болярско подаде планово предложение на тематика „ Бъдеще за реализиране на българските обичаи в село Болярско “ по предпочитана област 1. Идеята на културната организация има за цел да се изработят 10 броя женски национални носии. С реализирането на плана ще се запазят българският обичай и просвета.

Кметство село Окоп кандидатства по предпочитана област 2 на тематика „ Облагородяване на зона за отдих “. Целта на плана е да обезпечи устойчива и екологична среда с по-високо качество на живот на жителите на с. Окоп. Дейностите включени в плана са: разчистване и облагородяване на парково пространство, основаване на кътове за отдих и слагане на парково обзавеждане.

Народно читалище „ Зора-1930 “, село Челник кандидатства с планово предложение „ Беседка за отдих “. С построяването на беседката в двора на читалището, възрастните хора в селото ще имат още едно място, където да прекарват свободното си време.

Кметство село Победа подаде планово предложение на тематика „ Изграждане на игрище за деца “. Идейното предложение има за цел създаване на спортно игрище, като за задачата ще бъдат сложени футболни порти и волейболна мрежа.

Кметство село Козарево кандидатства с планово предложение на тематика „ Привлекателно и красиво родно село “. Целта на плана е да се усъвършенства образа на централната
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР