Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“

...
Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“
Коментари Харесай

Отпускат 18 млн. лв. за ДДС за селските райони

Одобрени са спомагателни разноски по бюджета на Държавен фонд „ Земеделие “ - Разплащателна организация в размер на 18 млн. лева Решение за това е взето на държавно съвещание.

Средствата са за финансиране на разноски за налог върху добавената стойност (ДДС) на общини по утвърдени за подкрепяне планове по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) за интервала 2014-2020 година

Разходите за Данък добавена стойност на общините, бенефициенти по ПРСР, са неприемливи за финансиране по европейските фондове, по тази причина те са заложени и се обезпечават от централния бюджет. По този метод се подсигурява обезпечаването и осъществяването на плановите оферти на общините по програмата.

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ гласоподава финансов запас в размер на 2 млн. лева в поддръжка на розопроизводителите. Чрез схемата ще бъдат обезщетени направените разноски при произвеждане на цвят от маслодайна роза, употребен за преправка.

Право на помощта имат аграрни стопани, микро, дребни и междинни предприятия, които нямат подписани контракти за покупко-продажба на цвят от маслодайна роза с преработвателни предприятия през актуалната година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР