Одобрени са 92 заявителя по схема Училищен плод“ и 81

...
Одобрени са 92 заявителя по схема Училищен плод“ и 81
Коментари Харесай

Над 414 хиляди ученици ще получават плодове, зеленчуци, мед и мляко

Одобрени са 92 заявителя по скица „ Училищен плод “ и 81 заявителя по скица „ Училищно мляко “ досега, оповестиха от Държавен фонд „ Земеделие “.

През образователната 2021/2022 по скица „ Училищен плод “ плодове и зеленчуци ще получават 414 644 деца от 3 189 учебни заведения и детски градини. По схемата „ Училищно мляко “ млечни артикули ще се раздават в 3 214 образователни заведения, в които учат 403 672 деца. 
 Кабинетът утвърди нови 1,6 млн. лева за безвъзмездна отмора на възпитаници Кабинетът утвърди нови 1,6 млн. лева за безвъзмездна отмора на възпитаници
Правителството отпусна 1 667 200 лв. за 7547 възпитаници, които отпътуват на лятна отмора по Националната стратегия „ Отново заедно&l...

По учебните схеми са останали за утвърждение единствено заявки, по които от фонда документално е изискана спомагателна информация от доставчиците. Въз основа на отговорите, чакащите заявки ще бъдат завършени с акт на утвърждение или с отвод за присъединяване в схемите.

И по двете схеми с изключение на стандартно създадени пресни плодове, зеленчуци и мляко и млечни артикули, на децата ще се доставят и биологични артикули. Децата във всички образователни заведения, прилагащи Училищните схеми, ще получават и пчелен мед - минимум 3 и не повече от 6 пъти за образователна година. Доставките ще се правят при авансово конкретизиран и координиран с шефа на образователното заведение график.

От фонда напомнят също, че двете учебни схеми не са създадени за изхранване на децата в образователните завадения. Те имат за цел да възпитат трайни привички в децата да употребяват пресни български плодове и зеленчуци и качествени млечни артикули, родно произвеждане.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР