ОДМВР - София апелира към водачите на МПС да спазват

...
ОДМВР - София апелира към водачите на МПС да спазват
Коментари Харесай

МВР апелира шофьорите за внимание им на ЖП прелези

ОДМВР - София моли към водачите на МПС да съблюдават прецизно разпоредбите за секване на жп прелез с оглед личната им сигурност.

В рамките на последните няколко дни на територията, обслужвана от ОДМВР - София, са зародили две пътнотранспортни катастрофи сред трен и автомобил, единият от които с тежко потърпевши.

Характерното и при двата случая е, че са зародили в резултат на несъобразяване с постоянно задействана звукова и светлинна уредба и при спуснати предпазни бариери.

Сигналът за първото произшествие - на жп прелез в Костинброд, е подаден в полицията към 15 часа на 15 декември. При огледа на място е открито, че лек автомобил " Форд Пума " е направил неразрешено прекосяване, при което е блъснат от товарен трен, движещ се от Драгоман към с. Волуяк.

20-годишната лидерка е настанена за лекуване с травма на мозъка и спукан череп, с заплаха за живота, а 24-годишният й сателит - с политравма, фрактура на четири ребра, дясна ключица и лява лопатка и оток на мозъка, също с заплаха за живота. Машинистите са тествани за приложимост на алкохол, резултатите им са негативни. По случая е формирано следствено дело.

Сигналът за втория подобен случай - на жп прелез Лакатник, е подаден през вчерашния ден към 18.55 часа. На място е открито, че още веднъж е осъществено неразрешено прекосяване при спуснати бариери, в резултат на което лек автомобил " Фолксваген Голф " е бил ударен леко от преминаващ пътнически трен.

При произшествието не са потърпевши хора. Водачът на автомобила и машинистът са тествани за алкохол; резултатите им са негативни. Произшествието е обработено по административен ред от чиновници на районно управление (на МВР) - Своге.

ОДМВР - София приканва водачите на МПС към прецизно съблюдаване на разпоредбите за секване на жп прелез с оглед избягването на произшествия, застрашаващи сигурността и сигурността на железопътния превоз и живота на хората.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР