ОДМВР-Шумен в сътрудничество с Общинския съвет по наркотични вещества, продължава

...
ОДМВР-Шумен в сътрудничество с Общинския съвет по наркотични вещества, продължава
Коментари Харесай

Полицията в Шумен активно работи за предпазване на младежите от престъпления

ОДМВР-Шумен в съдействие с Общинския съвет по наркотични субстанции, продължава своята превантивна активност измежду младежите в района. Програмата, която е ориентирана към попречване на разнообразни типове закононарушения, изключително тези, свързани с използването на опиати и алкохол , включва редица просветителни и осведомителни начинания.

Чрез беседи и лекции , програмата цели да увеличи осведомеността на младежите за рисковете и дълготрайните последствия от използването на опиати и алкохол.

Програмата подчертава върху образованието на младежите за методите, по които могат да избегнат рискови обстановки и да се предпазят от ставането на жертва или причинител на закононарушения.

Специален фокус се слага на образование на възпитаници от XI клас за заплахите от шофиране под въздействие на опиати . Лекциите включват препоръки за безвредно сърфиране в интернет и способи за отбягване на разнообразни типове зависимости. Специалисти от ДЦЗП „ Зона ЗаКрила ” дават образование за осведомление на младежите за рисковете от трафик и методите за отбрана.

През 2023 година програмата е достигнала до студенти от голям брой учебни заведения в Шумен и покрайнината, като задачата е непрекъснато разширение на обсега и увеличение на въздействието си. Проектите са ориентирани към основаването на устойчиви модели за осведоменост и предотвратяване на младежите в района.

ОДМВР-Шумен и сътрудниците им показват ангажираността си към отбраната на младежите посредством тези начинания . Програмата е значима стъпка към построяването на по-безопасно и осведомено общество, където младежите са готови да се оправят с провокациите на актуалния свят .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР