ОДМВР-Бургас разкри две крупни кражби, извършени през месеците февруари и

...
ОДМВР-Бургас разкри две крупни кражби, извършени през месеците февруари и
Коментари Харесай

Полицията разкри кражба на 240 000 лева в Поморийско и на 80 000 лева в Руенско

ОДМВР-Бургас разкри две крупни обири, осъществени през месеците февруари и март на територията на общините Руен и Поморие. На 25 март е получено известие за това, че от къща в поморийското село Бата, населяван от 41-годишен мъж , е осъществена кражба на сумата от 240 000 лева .

В резултат на полицейските дейности на полицията, при които са извършени множествоогледи, разпити, изземване на видеозаписи и други, в бургаски хотел са открити и арестувани крадците.

Това са двама престъпно проявени несебърлии – единият на 48 години и 26 годишния му наследник. В тях е открита сумата от 28 850 лева ., за която мъжете декларирали, че е от осъществената кражба в село Бата. Извършено е претършуване в дома на брачната половинка на 48-годишния несебърлия , ситуиран в село Гълъбец, като са открити и конфискувани още 11 300 лв., 124 $, 200 румънски леи и златни украшения към 40 г

Констатирано е, че паричната сума е от кражбата в село Бата , а златните украшения – от друга кражба, осъществена край Несебър.

Двамата мъже създали цялостни признания за осъществените от тях закононарушения, като с прокурорски постановления са привлечени в качеството на обвинени и им е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ .

От спомагателните полицейски дейности е установено, че 48-годишният несебърлия в съучастничество с 34-годишен престъпно проявен мъж от руенското село Просеник , са причинители на кражба на сумата от 20 000 лв. и 30 000 евро , благосъстоятелност на 66 годишен мъж от село Ръжица. Деянието е осъществено на 19 февруари от вкъщи на мъжа, където в печка за твърдо гориво , е съхранявана крупната парична сума.

Двамата арестувани създали цялостни признания . Спрямо 34-годишния мъж също е взета мярка „ задържане под стража “. Работата по документиране на цялостната незаконна активност на арестуваните мъже продължава.

Министър Иванов: Няма риск за нарастването на пенсиите от 1 юли

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР