Одитори влизат в метрото и митниците.Сметната палата ще одитира фирмата,

...
Одитори влизат в метрото и митниците.Сметната палата ще одитира фирмата,
Коментари Харесай

Одитори влизат в метрото и митниците

Одитори влизат в метрото и митниците.

Сметната палата ще одитира компанията, която поддържа столичното метро – “Метрополитен ”, както и събирането на акцизи от Агенция “Митници ”.

Двата одита са включени в годишната стратегия на контролната институция за 2024 година, призната на тържествено съвещание преди Коледа.

Планирани са общо 370 нови одитни задания през новата година. В програмата одитите за сходство при финансовото ръководство са 38.

Сред набелязаните задания са инспекции за възникването и ръководството на държавния дълг, държавногарантирания дълг и потреблението на дълговите принадлежности в Министерството на финансите за 2022-2023 година

Последният подобен одит е за интервала от 2013-2014 година, а тематиката е изключително сензитивна и от засилен публичен интерес в изискванията на международните рецесии, провокирани от пандемията Ковид-19, войната в Украйна и Близкия изток, цените на енергийните запаси и обвързваните с това промени в разнообразни браншове на стопанската система, показват от палатата.

Одитите на осъществяването са 4.

Ще бъде тествано администрирането на приходите от огромните данъкоплатци.

Приходите от акцизи е различен плануван одит, който ще бъде осъществен в Агенция „ Митници “.

Специфичните одити са 9, като измежду тях са одити на болница „ Лозенец “, „ Метрополитен “ ЕАД, Директива за птиците “Радиоактивни боклуци “.

Ще бъдат осъществени и наложителните одитни задания по Закона за Сметната палата на доклада за осъществяването на държавния бюджет, бюджетните разноски на Българската национална банка и тяхното ръководство, одитите на осъществяването на докладите на държавното публично обезпечаване и НЗОК.

Сметната палата чака да назначи нови инспектори през 2024 година и по този начин да увеличи потенциала си за повече инспекции, показват още от институцията.

Програмата ще бъде импортирана в Народното събрание според условията на специфичния закон.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР