Одитори от Министерството на правосъдието и държавната финансова инспекция са

...
Одитори от Министерството на правосъдието и държавната финансова инспекция са
Коментари Харесай

Проверки са установили нарушения в работата на Агенцията по вписванията

Одитори от Министерството на правораздаването и държавната финансова ревизия са открили злоупотреби и пропуски в работата на Агенцията по вписванията, заяви пред Българска национална телевизия новият шеф на организацията Зорница Даскалова.

Даскалова, която оглави организацията в края на май, съобщи, че организацията не работи добре и това е чувството и на жителите. Пет инспекции от разнообразни институции са открили изтичащи контракти за услуги в регистрите и администрацията и неизпълнена стратегия за оповестяване на публични поръчки.

" Много функционално са комплицирани, уговорките, длъжностите, отговорностите. Съществуват доста дирекции с отдели вътре и не е ясно тъкмо, кой, какво би трябвало да извърши ", сподели шефът на Агенцията по вписванията.

Проверяващите са дали инструкции да се трансформират дейностите и организацията на работа в институцията. Предстои да бъде направен нов организационен устав, като се разисква и опцията да се сътвори единна входна точка за подаване на документи. " Това се цели, само че то действително не е толкоз просто като осъществяване, тъй като има документи, които не съществуват в електронен формат ", изясни Даскалова. Тя уточни като собствен главен приоритет намаляването на административната тежест за жителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР