Одитният доклад на Изпълнителна агенция Медицински надзор“ за смъртта на

...
Одитният доклад на Изпълнителна агенция Медицински надзор“ за смъртта на
Коментари Харесай

Докладът за смъртта на 15-годишната Даная – куп лъжи и манипулации

Одитният отчет на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ за гибелта на Даная е цялостен с неистини и операции “, това съобщи майката на умрялото в болница „ Пирогов “ момиче.

„ Това са 52 страници неистини, операции и несъгласия. Днес лъсна истината за българските институции, които би трябвало да проверяват и да подсигуряват правдивост “, показва Ани Стоянова.

Тя споделя, че съгласно отчета щерка ѝ си е отишла поради главното си заболяване, а не тъй като три дни не е имало неврохирург и тя се е наложила да търси подобен в обществените мрежи. В памет на щерка си, която умря през май, Стоянова основа фондация.

През май 15-годишната ученичка от София Даная, която страдаше от тромбоцитопения – положение, при което броят на кръвните кафези, участващи в кръвосъсирването, е мощно занижен, умря неуместно.

След лек удар по главата и поради болестта си, момичето получава кръвоизлив и оток на мозъка и е признато по неотложност в „ Пирогов “. Въпреки напъните на лекарите и осъществената интервенция, Даная изпада в мозъчна гибел.

Родителите й обаче вземат решение, макар голямата тъга, да дарят органите й и да спасят други заболели.

„ Няма да употребявам тъжни, черни и тягостни думи. Даная е прекомерно светла за това. И в минало време няма пиша, тъй като нищо не е минало, а следва. Тази прелестна, безумна, слънчева и добра сила не може да се изпари. Невъзможно е! Тя е знамение и даже в този момент прави чудеса, прави света по-добър. Няколко души получиха шанса да живеят, а едно 15-годишно дете ще вижда с нейните очи “, написа майката на тийнджърката в обществените мрежи.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР