Очното перде (катаракта) обикновено се развива при по-възрастните хора, но

...
Очното перде (катаракта) обикновено се развива при по-възрастните хора, но
Коментари Харесай

Домашни средства срещу перде на окото

Очното перде (катаракта) нормално се развива при по-възрастните хора, само че има случаи да се появи и при по-млади, изключително в случай че са изложени на мощна светлина, пушат, пият алкохол или страдат от диабет. Пердето прогресира постепенно, по тази причина първоначално може да бъде забавено и със средства от националната медицина, заяви " Труд бг ".

Медена вода

Разредете мед и преварена вода в съответствие 1:3. Капват се 2 капки в засегнатото око 3 пъти дневно. Когато окото привикне към капките (те лютят), започнете да намалявате съотношението, до момента в който достигнете 1:1. Капките се капят 20 следващи дни и след това се прави отмора от 10 дни. Всеки ден се вършат нови капки.

Капки с лимонен сок

Приготвя се примес от 3 с. л. дестилирана вода, 1 изравнена с. л. пчелен мед и 10 капки лимонен сок. Съхранява се в ледник. Сутрин и вечер се капват по 2 капки в засегнатото око.

Лимон

Прецеден през многокатна марля лимонен сок се капва по 1 капка на ден в продължение на 10 дни. След това – по 1 капка през ден (изпълнява се 10 пъти). Следва по 1 капка през 2 дни (10 пъти).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР