Очилата HoloLens реализират концепцията за метавселена в индустриални приложения(снимка: Microsoft) Това,

...
Коментари Харесай

Microsoft вкарва бизнеса в метавселената


Очилата HoloLens осъществят концепцията за метавселена в индустриални приложения
(снимка: Microsoft)

Т ова, което Microsoft назовава „ индустриална метавселена ”, към този момент има първите си клиенти . Сред тях са огромни корпорации като Kawasaki, Heinz и Boeing, заяви американската медия CNBC.

Работниците във фабриките на японската компания Kawasaki ще стартират да носят, които ще им оказват помощ да бъдат по-ефективни в производството, ремонтите и ръководството на веригата за доставки. Устройствата ще се употребяват и при основаването на роботи.

Обявени през 2015 година, очилата HoloLens употребяват технология за разширена действителност, с цел да наслагват цифрови изображения върху действителния свят. Технологията може да помогне при решение на индустриални проблеми: по този начин да вземем за пример, Microsoft предлага основаване на „ ” на работното пространство, с цел да се форсира някои индустриални процеси.
още по темата
В съответния случай отпада нуждата от извикване на експерт по ремонт на място във фабриката на Kawasaki, с цел да поправи неизправно устройство – той ще може да комуникира отдалечено с служащите, като ги съпровожда в процеса на ремонт и им дава съответни указания под формата на образни сигнали в разширената действителност.

Освен Kawasaki, технологията на Microsoft заинтригува и Heinz, която неотдавна разгласи желанието си да вкара „ индустриална метавселена ” в производството на кетчуп. Boeing е различен сътрудник на Microsoft по линия на метавселената.

Прави усещане, че са по-фокусирани върху бизнеса, в сравнение с върху потребностите на елементарните консуматори. За разлика от съперниците, които натъртват на развлекателните функционалности на метавселената и занапред се приготвят за необятното ѝ лансиране на пазара, Microsoft продава на сътрудници технологии, които към този момент са подготвени за потребление.

В същото време „ мета ” решенията не постоянно са обвързани с съответен вид устройство – показаните през ноември предходната година аватари на „ Mesh for Teams ” работят с обичайни 2D екрани.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР