Очевидци потвърждават, че полицаят предупредил 18-годишния крадец, преди да стреля.

...
Очевидци потвърждават, че полицаят предупредил 18-годишния крадец, преди да стреля.
Коментари Харесай

БЕЗУПРЕЧЕН СЛУЖИТЕЛ: Полицаят предупредил 18-годишния крадец, преди да стреля

Очевидци удостоверяват, че служителят на реда предизвестил 18-годишния апаш, преди да стреля. След като го ранил и схванал, че се нуждае незабавно от здравна помощ, самичък го качил в патрулката и го закарал в болница " Токуда ". Това оповестиха на взаимен брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов и заместител градският прокурор на София Христо Кръстев.

" В нощта на 17 против 18 септември в Четвърто районно е получен сигнал от тел. 112 за осъществен обир на две девойки на 18-годишна възраст от три непознати за тях лица. Пострадалите дават съответно изложение на причинителите - лица на към 18-годишна възраст, облечени със суитшъри и маски на лицето. Незабавно е изпратен полицейски екип, който да организира оперативно-издирвателни мероприятия и да работи по горещи следи по отношение на установяването на причинителите ", изясни Николов.

" Малко по-късно, към 5:30 часа, още веднъж постъпва сигнал от защита на търговски обект наоколо до бул. " Черни връх " 47, че три лица прескачат ограда и се отдръпват в посока кръговото на Зоологическата градина ", прибавя шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му униформените откриват трима мъже, които дават отговор на описанието от сигнала - влизали в рейс 120, който потегля от Зоологическата градина. Полицаите незабавно спрели рейса, а тримата мъже се пробвали да избягат. Единият обаче бих заловен в автобуса, а другите тръгнали назад към кръговото.

" В този миг единият от сътрудниците в автопатрулната двойка потегля след двете бягащи лица и на няколко пъти извиква " спри, полиция, ще изстрелвам ". Същите лица не се преценяват с подадената команда и не престават да бягат ", изяснява Николов и прибавя, че тогава служителят на реда създал два контролни изстрела - " има свидетелски показания на очевидци ".

Впоследствие униформеният е стрелял още един път и тогава ранил единия от бегълците.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР