Очевидно става въпрос за поредния политически скандал, който засяга изпълнителната

...
Очевидно става въпрос за поредния политически скандал, който засяга изпълнителната
Коментари Харесай

Юрист: Божков може да каже всичко в опит да се оневини

Очевидно става въпрос за следващия политически скандал, който визира изпълнителната власт. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ докторът по конституционно право Атанас Славов за проблема с есемесите, оповестени през днешния ден от търсения предприемач Васил Божков, за които той твърди, че са връзка сред него и финансовия министър Владислав Горанов.

Първо, имаме обвинен и търсен. Той по Конституция има право да употребява всички средства, с цел да се оневини. Той може да каже всичко, само че не всичко, което споделя обвиненият, е правилно. Трябва да се направи техническа експертиза на връзката и в случай че се откри, че е воден подобен диалог, оттова нататък стартират въпросите, съобщи Славов.

Скандалният Божков с нов опит да дестабилизира страната

Потенциално може да става дума за търговия с въздействие и корупционна история, само че ние тези неща не ги знаем - имаме единствено записи на обвинен, за които не знаем дали са истина. Това е негово право на самоотбрана, разяснява конституционалистът.

Трябва да бъде осъществена самостоятелна инспекция, разпоредена от прокуратурата, и да се проведат съответните следствени дейности – да се разпитат всички наранени лица, да се снемат пояснения. На този стадий това е известното. Всичко друго е незнайно, предстои на доказване, сподели още Атанас Славов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР