Очевидно само правителството на Република Македония не вижда или не

...
Очевидно само правителството на Република Македония не вижда или не
Коментари Харесай

Мицевски: Българските евродепутати искат заличаване на македонския език

„ Очевидно единствено държавното управление на Република Македония не вижда или не желае да види българската политика на отричане и асимилация по отношение на Македония, македонския народ и македонския език. Последното доказателство за това е общото отношение на българските евродепутати. “

Това твърди в собствен пост във Facebook депутатът от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски.

„ Независимо от коя политическа партия идват, те желаят изтриване на македонския език “, споделя Мицевски, цитира dariknews.bg.

Според него това към този момент е формалната политика на България по отношение на Македония.

„ Тя беше доказана за следващ път през вчерашния ден посредством ремонти на Съвместната парламентарна комисия в Страсбург, импортирани от българските евродепутати, в които те желаеха заличаването на македонския език “, се споделя в обявата.

„ Уверявам ви, че това няма да е последното изнудване и несъгласие против Македония от българска страна, тъй като нездравословният Договор за добросъседство, подписан от македонското държавно управление, го разрешава “, написа Мицевски.

Той още веднъж удостоверява, че няма да има промени в конституцията, до момента в който не бъде отстранен и променен „ изнудващият и асимилаторски Договор за добросъседство, който в действителност е източникът на всички несправедливости, изнудвания, отрицания и омаловажавания на македонския народ “.

„ Това е моята позиция и позицията на ВМРО-ДПМНЕ, в която няма отклоняване и компромис. Искат или не, това би трябвало да бъде разбрано и признато от представителите на македонското и българското държавно управление “, приключва изказването Никола Мицевски.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР