Очевидно разговорът с Газпром предстои, ако го има. Не смятам,

...
Очевидно разговорът с Газпром предстои, ако го има. Не смятам,
Коментари Харесай

Има ли, няма ли разговори с Газпром: Говорителят на правителството не знае

Очевидно диалогът с „ Газпром ” следва, в случай че го има. Не считам, че досега въпросът с опциите за диалози са изчерпани, съобщи представителят на служебния кабинет Антон Кутев пред бТВ.

Категоричен отговор на въпроса, водят ли се договаряния с „ Газпром ”, Кутев не можа да даде.

Факт е, че сега прехвърлянето на топката значи единствено едно – че в този миг публични диалози не се водят, добави представителят на кабинета.

Отговорът дали се водят такива диалози би трябвало да ги даде „ Булгаргаз. Отговорът дали се водят такива диалози би трябвало да ги даде „ Булгаргаз “. Дали са почнали договарянията, евентуално има някакви
предварителни стадии. На кой стадий е „ Булгаргаз “ – аз не знам. Още не са седнали на една маса или аз най-малко не знам за такава
опция. Очевидно е, че тези диалози не са потръгнали бурно “, добави Антон Кутев.

Кутев упрекна предходното държавно управление за прекъсването на доставките на природния газ.

Ние търсим благоприятни условия за доставка по досегашния контракт. Ако не беше спиран този контракт, тъй като осъществяванията на този контракт бяха съзнателно спрени през април, в случай че това не беше направено, ние сега нямаше да бъдем в тази обстановка, сподели Кутев.

На уточняващ въпрос „ съзнателно спрени от по кое време ”, представителят отвърна: От предходното държавно управление. Руската страна имаше един куп условия, които в действителност половината страни в Европа изпълняваха.

Цената на танкера на Асен Василев е над 400 лв.. Ако бяха траяли със седемте танкера, цената сега щеше да е близо 500 лв.. Очевидно медиатори има, сподели още Кутев.

Наистина следва доста тежка зима, ще става дума за човешки животи. Ще има хора, които няма да преживеят зимата. Ние бихме разговаряли с всеки, от който зависи инфлацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР