Очевидно призивите ни за отговорно отношение не са стигнали до

...
Очевидно призивите ни за отговорно отношение не са стигнали до
Коментари Харесай

Стефан Радев: Съветници саботираха Общината за важни решения, свързани с бюджета и чистотата

„ Очевидно апелите ни за отговорно отношение не са стигнали до всички общински съветници. Приемам днешното гласоподаване като бойкот на Общината, в което надвиха тясно партийните ползи на обособените партии. За някои от тях това е разбираемо, само че други ме учудват с държанието си “, разяснява пред публицисти кметът Стефан Радев провелото се съвещание на Общинския съвет, на което не доближиха гласове да се одобряват изменението на бюджета, бюджетната прогноза, план-сметката за чистотата за тази и идната година.
„ Алтернативата е Общината да понижи деятелността си, да понижи дейностите по непорочност и сметосъбиране, да понижи инфраструктурните поправки. Това не е добър вид за жителите. Не чух причини всъщност. Кольо Милев беше единствен, който се изрече всъщност, само че без никакви обстоятелства и действителна информация и все пак неговата позиция беше подкрепена от болшинството от съветниците. Ние ще продължим с политиката си да търсим мостове към всички групи, тъй че да осигурим на жителите по-високо равнище на услуги от това, което е било досега, а не по-ниско от това, което сме реализирали до момента “, сподели кметът.
Неприемането на план-сметката за чистотата за 2024 година значи понижаване на кратността на сметосъбирането и понижаване на други действия по чистотата.
„ За 2024 година предвиждахме повече действия, а в този момент ще би трябвало да работим с тази от 2023 година, което значи да понижим размера от работата, с цел да се вместим в същите финансови средства. На всеки е ясно, че цените отпреди 4 години не са същите и няма по какъв начин да чакаме на цена отпреди 4 години да изпълняваме същия размер работа. Нашата цел до момента постоянно е била да усилваме кратността, да отделяме повече средства за разчистване на нерегламентирани сметища, да усилваме площта на улиците, които се почистват “, добави кметът.
Въпреки че предлагането за кандидатстване пред Фонд „ ФЛАГ “ бе признато, поемането на дълг е под въпрос, тъй като разходването на средствата зависи от актуализацията на бюджета, която не бе подкрепена. „ Предстои нашите адвокати да се произнесат по какъв начин можем да действаме в тази обстановка и дали общината ще загуби тези средства “, разясни Стефан Радев.
Той се надява във времето, което остава до края на годината, да се откри метод тези точки да бъдат гласувани, тъй като са значими за цялата община и нейните поданици.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР