Очевидно не само в българския парламент ставаме свидетели на скандали

...
Очевидно не само в българския парламент ставаме свидетели на скандали
Коментари Харесай

ДРЕСКОД: Депутатите във Франция се скараха как да се обличат в парламента

Очевидно освен в българския парламент ставаме очевидци на кавги поради облеклото на националните ни представители. Оказа се, че във Франция имат сходни проблеми.

Председателката на френското Национално заседание Яел Браун-Пиве подсети, че депутатите би трябвало да носят " обичайно " облекло. Междувременно спор за носенето на вратовръзки раздели народните представители от десницата и левицата, съобщи Франс прес.

" Не може да идвате облечени както си щете, правилникът на Националното заседание планува офисни облекла ", съобщи Браун-Пиве от партията " Възраждане " на президента Еманюел Макрон в предаване на телевизия " Франс 2 ".

" Вие не принадлежите към този момент на себе си, когато влизате в Националното заседание и в пленарната зала, вие сте фаворит на народа, вие представлявате французите, значи постоянно би трябвало да държите мислено, че французите би трябвало да се гордеят с вас ", стимулира се тя.

" Моята роля тук не е да бъда служител на реда по облеклото в събранието, вярвам на парламентаристите ", посочи председателката на Народното събрание.

През последните дни дебатите в Народното събрание се насочиха към дрескода, откакто Рено Мюзелие, народен представител от десницата, разкритикува в четвъртък държанието на леви депутати от обединяването Нов екологичен и обществен национален съюз (НЕСНС) – по думите му, една " мръсна, разпасана левица, която кряска на всички места ".

Междувременно различен народен представител от десницата – Ерик Сиоти, настоя в пленарната зала наложително да се носят вратовръзки.

" Дрехите не вършат депутатите ", отвърнаха му в петък група депутати от " Непокорна Франция ", част от обединяването НЕСНС. Един от тях даже изиска да се забранят " непочтено скъпите костюми " и изрази страдание, че някои депутати " си разрешават да носят в пленарната зала все по-скъпоструващи облекла ".

Вчера водачът на НЕСНС Жан-Люк Меланшон, който е на посещаване в Богота, разкритикува в своя блог " господата и дамите, които осъждат нашето държание, желаят да ни учат по какъв начин да се държим и обличаме. Те в действителност не знаят: облеклата, които обсипват с ругатни, са нашето неделно облекло. Мнозина, които ни гледат, обаче знаят по какъв начин стоят нещата, защото на този ден са облечени по същия метод ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР