Очевидно Корнелия Нинова е марксист, но не по Карл Макс,

...
Очевидно Корнелия Нинова е марксист, но не по Карл Макс,
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Нинова е марксист - не по Маркс, а по комедианта Граучо Маркс

" Очевидно Корнелия Нинова е болшевик, само че не по Карл Макс, а по комедианта Граучо Маркс. Нали си спомняте, той имаше една такава прословута летяща фраза: " Това са моите правила, в случай че не ви харесват, имам и други ". Принципите на Нинова са марксистки по Граучо Маркс. Те са конюнктурни – за една обстановка, те са едни, когато обстановката е друга, и правилата стават други. Така че Българска социалистическа партия най-сетне има болшевик отпред, и това е може би една от положителните вести. Лошото е, че не става въпрос за Карл Маркс, а за Граучо Маркс. Няма по какъв начин по различен метод да разясня това, което се случи ". Това разяснява в изявление за " Фокус " анализаторът Страхил Делийски.

" Ясно е, че партията в това положение няма безусловно никакви съпротивителни сили против това, което се случва на върха. В този смисъл това е показателно и за – би трябвало да използваме този, тъй като е настоящо – имунната система е тотално разрушена и вирусът унищожава партийния организъм ", прибавя той.

Според Делийски звучи неуместно заявеното на конгреса на Българска социалистическа партия желание за победа на локалните избори през 2023-та година. " Това е извънредно странна политическа цел в случай, че Българска социалистическа партия, в случай че деликатно погледнем, какво е представителството й в локалната власт, първо, в 1/4 от общините в България няма нито един представител, забележете, нито един човек, а в другата 1/4 има по един. С други думи Българска социалистическа партия е регионализирана междинна към дребна партия и по никакъв метод от тази си стартова позиция не може да се чака кой знае какъв резултат, първо. Второ, евентуално Нинова прави някаква догадка, обвързвана с присъединяване на Българска социалистическа партия в изпълнителната власт и опцията това да бъде калкулирано като позитив и да послужи като инструмент за готовност на локалните избори. Само че аз не съм сигурен, че също така 100-200 души да се трудоустроят, Българска социалистическа партия ще реализира нещо в изпълнителната власт и желае да реализира нещо в изпълнителната власт. Аз не виждам по никакъв метод, какво желае и какво желае да направи Българска социалистическа партия в това държавно управление, къде са концепциите на Българска социалистическа партия в това държавно управление. Така че това благопожелание, хайде, това е благопожелание на Нинова, това не е дефинирана сериозна политическа цел. Новогодишна картичка – хайде, по този начин да го назовем ", сподели коментаторът.

За него ориста на Българска социалистическа партия, такава, каквато я виждаме, ще бъде в това да търси, да брокерства присъединяване в някаква последваща коалиция. " Тя съумя да реализира тази цел, към която се беше запътила още от началото, то си личеше доста добре. Една междинна, по-скоро дребна политическа партия, която в подтекст на едно раздробено политическо поле и нуждата от огромни, необятни обединения, да взе участие в такива обединения, да брокерства към властта. Без някой да чака от Българска социалистическа партия нищо – ти, с цел да изпълниш тази задача, към теб не би трябвало да има огромни упования. Така че няма проблем Нинова да управлява една организация към 7-8% политическо посланичество, която ще влезе и в идващото държавно управление.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР