Очевидно е, че някои хора владеят чувствата си по-добре от

...
Очевидно е, че някои хора владеят чувствата си по-добре от
Коментари Харесай

Всеки може да контролира емоциите си

Очевидно е, че някои хора владеят възприятията си по-добре от други. Може ли да се направи нещо по въпроса или „ характерът си е темперамент “? Оказва се, че има вяра за смяна, споделя PsyBlog.

Ново проучване сочи, че даже тези, които не подхождат изключително умишлено към вътрешните си преживявания, могат да извлекат изгоди от медитацията, с цел да овладеят страстите си.

„ Нашите резултати освен демонстрират, че медитацията усъвършенства прочувственото здраве, само че и че хората могат да извлекат изгоди от нея без значение от „ естествената “ си податливост "  – споделя Янли Лин, водещ създател на изследването.

За задачите на изследването участниците трябвало да гледат поредност от смущаващи изображения незабавно откакто медитират за първи път. Оказало се, че те са в положение да управляват страстите си не по-зле от тези, които били „ естествено “ склонни да се владеят. Измерванията на електрическата интензивност на мозъка също удостоверила усъвършенствания прочувствен надзор след медитацията.

Ако по природа ви се удава да обръщате внимание и да осъзнавате протичащото се във всеки един миг, тогава всичко е наред. Лесно можете да се отърсите от разнообразни страсти, счита доктор Джейсън Моузър, един от съавторите на проучването.

Но в случай че не притежавате това умеене, медитацията може да ви помогне да го придобиете, уверен е той.

Прочетете цялостния текст на страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР